Снимка: Булфото

До началото на август тази година ще бъдат въведени "Български стандарти" за производството на девет вида месни продукти.

Става въпрос за кюфте, кебапче, кайма, карначе, сурова наденица, кренвирш, наденица, варен колбас и траен варено-пушен шпеков салам, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба.

Стандартите няма да бъдат задължителни за производителите, но продуктите, произведени по тях, ще носят определени защитени наименования и лого.

Още по темата
15 юли 2010 14:50

Те ще бъдат разработени от Експертния съвет по безопасност на храните към НВМС съвместно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози по месопреработка.

Стандартите, наименованията и логото ще бъдат утвърдени със заповед на генералния директор на НВМС.

Контролът върху производството ще се осъществява от "Държавния ветеринарно-санитарен контрол".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase