Даниел Минов. Снимка: vt.court-bg.org
fallback

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно председателя на окръжния съд във Велико Търново Даниел Минов заради контактите му с придобилия скандална слава Красимир Георгиев – Красьо Черничкия.

Това е първото отстраняване на магистрат, контактувал с известния като "черничкото момче с ланците" плевенски лобист.

Още в края на миналата година стана ясно, че Даниел Минов се е срещал с Красьо веднъж и е провел с него 14 телефонни разговора.

Според ВСС шефът на Великотърновския окръжен съд не е проявил достатъчно самокритичност.

Той е обяснил пред съвета, че Красимир Георгиев му е помогнал за разкриването на посегателство върху личното му имущество.

През октомври 2009 г. обаче Даниел Минов обясни, че познава Красьо, тъй като го е търсил за съдействие за лечението на вече покойния му баща.

"Запозна ни ректорът на Стопанската академия в Свищов. Баща ми се разболя от рак и търсех връзка да го преместя в болница "Токуда" в София. Помолих ректора за съдействие.

Oще по темата
Един ден той ме извика и ме запозна с Красимир Георгиев", обясни тогава Минов пред журналисти във Велико Търново.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на миналата година.

Тогава шефът на бюджетната комисия във ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на ВСС при избора на висши магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Ох!

преди 14 години

Дай БОЖЕ всички които са били в телефона му да изхвърчат! Ама доста от тия в тефтерчето платиха по още толкова на други за да си замълчат. Пак изплющяха само дребните рибета! Давайте, давайте още...гангрената трябва да се изреже до дупка!

53

Д Минов

преди 14 години

В края на 2006 год. един бизнесмен от търново поиска отставката на Минов. Той обаче се присмя защото разчиташе на комунистите които го крепяха, а и беше взел прилична сума от една богата вдовица. Който познава този бизнесмен знае, че той никога никого не е забравил. Поуките в случая са две - никога не се карай с хората с които живееш заедно в един град и трябва да внимаваш когато този когото искаш да таковаш е възможно той да ти го натакова.

52

умния

преди 14 години

БРАВОС..........БРАВОС.........

fallback