Само преди дни Адриан Цаконски отново бе арестуван заради клане на телета на публично място. Снимка: Булфото
fallback

До сблъсъци между полиция и протестиращи се е стигнало на протеста на млекопроизводителите на пътя край Алтимир.

Животновъдите са се опитали да блокират пътя Враца – Оряхово, но са били разпръснати от полицаите.

Арестуван е Андриан Цаконски, инициатор на протестния поход на животновъдите.

Само преди дни шефът на Националната асоциация на млекопроизводителите в България отново бе арестуван заради клане на телета на публично място.

Междувременно около 100 души се включиха в протеста на млекопроизводителите край великотърновското село Шереметя.

Протестът започна малко след 10, 30 часа. Фермерите призоваха към разумна политика в подкрепа на млекопроизводителите и поискаха правителството да си ходи.

За протеста край Шереметя пристигнаха и музикантите от духовия оркестър "Репортерите" от град Златарица, които засвириха мелодиите на песните "Когато бях овчарче" и "Стани, стани юнак балкански".

Тази сутрин между 10 и 10,30 часа пътят между Стара Загора и Казанлък остана блокиран.

Председателят на Сдружението на млекопроизводителите в Стара Загора Танчо Колев заяви, че не изключва протестните действия да прераснат в гражданско неподчинение до цялостното удовлетворяване на всички искания на животновъдите.

Повече от 100 фермери излязоха сутринта на централния площад в Сливен.
 
От днес в различни райони на страната започнаха протести на млекопроизводители.

Стопаните настояват за целогодишна субсидия от 0,20 лева за литър качествено мляко и 140 евро годишно за глава добитък, за отпускане на нисколихвени кредити от ДФ "Земеделие" и за стопанисване на пасищата от тях, а не от общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

дед

преди 15 години

Браво на полицията закопчаха най-после един/евинен/ човек който се бори за хляба си и да има млеко и за децата на същите тези полицай.Браво и на министър дето ги прати.В тая държава най-големите престъпници са на власт.Загиваме братя!

90

Даскалеску

преди 15 години

види , че нещо застрашава помиярския му стаус на лакей на Сер гея , и веднага почва да носи от 9 дерета вода ( или помия) , и да залива пространството с нея . Бих искал да го успокоя - дори и при Бат Гойко , дори и при Костов , за *** службица винаги ще има , да не се плаши .Лошото е , че всеки успех , всяка победа за помияра е загуба за българия . А в последно време , все *** побеждават..... :-(

89

БЪЛГАРИН

преди 15 години

Чешите си езиците тук. Каква е ползата? Олеква ли ви, като се изкажете? А като се събудите на другия ден - пак с болка, скапано настоение и без самочуствие. Не сте единни и не можете да се организирате за стачка. Имаше стачки на лекари, учители, тираджии, таксиметрови шофьори... но всички поотделно стачкуваха и нямаше мащабност. На всичкото отгоре бях в шок, когато последния път стачкуваха тираджиите всички взеха да ги ОПЛЮВАТ, вместо да използват момента (галамацията) да се направи мащабност да излязат всички на улицата пред парламента и всеки там ди си го изкара... колко такива моменти изтървахте... но избирате варианта тук. Да ама тук не е както при джамиите с уредбите. Те се чуват надалеко. Тук е добро място да се организираме за стачка. Всичко останало е губене на време. Най-лесното е да се бяга в чужбина. Жалко за България. Хубава страна. Изостават я българите а не се борят за нея. Стачкувайте да не си загубите скъпата ви Родина

fallback