Снимка: БГНЕС
fallback

Съюзът на ръководителите в системата на народната просвета в България предлагат на Министерството на образованието да се обърне към министър-председателя с искане за замразяване на дейността на Националния инспекторат по образование до съставяне на критерии с ясна обективност и измеримост и до изготвяне на работеща наредба за измерване на качеството на средното образование.

Oще по темата
"Ролята на Националния инспекторат по образование при неговото създаване беше да подкрепя средното образование чрез извършване на конкретни посещения в образователните институции, като констатира както положителните неща, така и тези, които трябва да бъдат коригирани", припомни пред БНР директорът на 119. СУ  и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България Диян Стаматов.

По думите му директорите на училища са възможно най-проверяваните от всички ръководители на институции в страната. Но:

"За да съществува проверка на качеството, трябва да има ясен, измерим и много прост инструментариум, който да няма тълкувателен смисъл. В момента в нашата страна няма стандарт за качество на средното образование. Това е противоречието, което създава неудобство в цялата образователна система. Няма стандарт за нещо, което те проверяват".

Ние апелирахме този инспекторат да бъде замразен, за да може да се създаде такъв стандарт и чак тогава да започне да работи тази институция, обясни Диян Стаматов, съобщи БНР.

Той отбеляза, че в тази институция работят много добре подготвени хора. Проблемът обаче е в липсата на качество, което да е като стандарт, смята той и добави, че в образованието качеството е много трудно измеримо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 месеца

Факт: Комуната след 1944г ограби земите в България на нашите деди, въведе колхозите - ТКЗС....вкара в концлагерите колаците - селяните които не искаха да си дадат земята доброволно в ТКЗС ... и сега *** станали АРЕНДАТОРИ владеят и разпродават българската земя!

16

Анонимен

преди 10 месеца

Бог не е покана за чай с дребни сладки, не прищявка. Бог е нужда. "ЧОвекът е краткотраен, пониква като цвете и се покосява" - се казва в Библията. Острото усещане за смъртност, единствено то лекува омразата. За да преодолее човек своето невнимание към Бога, му трябва някакъв шок. В началото на всяка метафизика е болката. С нея настъпва и смирението. Знаете ли, съвършената красота е тихо занимание "Страхът от Бога е в началото на познанието" Затова няма мъдрост, натрупана през нахалство и самомне

15

Анонимен

преди 10 месеца

Вие на това в България демокрация ли му викате? Аз го наричам диктатура на клеветата, след диктатурата на комунизма. Да вярваш в Бог и да управляваш религиозна практика са две различни неща. Едното е да си фин, с опростена и ясна душа, другото е по принципите да си напазаруваш от църквата два-три килограма святост. Ние не вярваме в Бога, ние броим автомобилите на свещениците и считаме, че църквата е архаична. Мислим, че църквата трябва да ни се моли, да ни прелъстява, а ние да благотворяваме!

fallback