Снимка: БГНЕС

Кметът на район “Витоша” Зарко Клинков сподели, че до края на годината врати ще отворят две изцяло нови детски градини. Едната от тях ще е в “Бояна”, а другата в “Княжево”.

Клинков допълни, че по график върви и строителството на училище в “Манастриски ливади - запад”. То трябва да е готово до 2025 година.

Пред БНР Зарко Клинков сподели още, че активно се премахват излезли от употребва стари автомобили, за да може общинските терени да се облагородяват. "Дори преди две седмици освободихме един общински терен във Владая, на който бяха изоставени голям трактор и булдозер. Също така работим и да започнат ремонти и на калните точки, така че съществуващите автомобили да има къде да паркират", обясни Клинков.

Той добави, че е стартирало изграждането на нов тротоар на ул. „Вихрен“ от страната на бул. „Братя Бъкстон“ в „Павлово“. Ремонтирани са и двете стълбища на трамваи с номера 7 и 27.  В момента тече обследване на естакадата на бул. „България“, която е компрометирана. По думите му, там ще бъде изградена временна конструкция, която да поеме теглото на моста.

Кметът на района “Витоша” допълни, че е предвидено изграждане и на пробив от “Симеоново” към Околовръстен път.

По отношение на запустялата минерална баня в Княжево, Зарко Клинков уточни, че е входиран доклад в Столичния общински съвет, с който да се даде ход банята да стане общинска собственост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase