Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Има сериозен недостиг на преподаватели в страната, като най-голяма е кризата за учители по математика и информационни технологии, съобщава в. "Стандарт".

Според изданието за първи път от доста време на обявени конкурси със свободни места за учители по математика и информатика не се явяват желаещи.

Пенсионирани преподаватели по математика биват преназначавани отново, защото няма желаещи за техните места. Дори в централни столични училища се обявяват по два и три конкурса, за да се появи поне един кандидат.

"Бяхме обявили място за учител по математика и информатика, но се появи само един желаещ, при това без педагогическа правоспособност", разказва пред "Стандарт" Асен Александров, директор на 51 СОУ в столицата, което е едно от най-желаните училища.

Общо 140 начални учители и възпитатели се търсят в София. По другите учебни предмети нямало проблем - явявали се и по 20 кандидати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Няма да има, след като и вие ги наричате ДАСКАЛИ.Докога тези хора ще търпят унижение. Те образоват вашите деца.

29

Jegatapakdoide

преди 7 години

Pey sartse...Jenata vesel...Decata i toi...:-):-):-)

28

Анонимен

преди 7 години

Абе, то сега ще назначите пак пенсионерите, ама какво ще правите след 10 години? Тогава ще ви видя колко ви е акълът и как ще се оправяте. Направихте всичко възможно да отвратите младите хора от професията, сринахте авторитета на учителите със земята, вместо заплата им подхвърляте трохи... е, сега тепърва очаквайте "блестящите" резултати от работата си.

fallback