30

Анонимен

преди 7 години

Няма да има, след като и вие ги наричате ДАСКАЛИ.Докога тези хора ще търпят унижение. Те образоват вашите деца.

29

Jegatapakdoide

преди 7 години

Pey sartse...Jenata vesel...Decata i toi...:-):-):-)

28

Анонимен

преди 7 години

Абе, то сега ще назначите пак пенсионерите, ама какво ще правите след 10 години? Тогава ще ви видя колко ви е акълът и как ще се оправяте. Направихте всичко възможно да отвратите младите хора от професията, сринахте авторитета на учителите със земята, вместо заплата им подхвърляте трохи... е, сега тепърва очаквайте "блестящите" резултати от работата си.

27

Анонимен

преди 7 години

Във фирмата, в която работя, частна фирма, имам три колежки около 40 г., които са завършили и работили като учителки по физика и математика. И трите са се принудили да си търсят друго поприще, заради ниското заплащане или са бил съкратени и после не са могли да си намерят работа като учители. Започнали са работа, която няма общо с учителската, но сега са си добре и дори и не мислят да стават пак учители, дори и за 2000 лв. заплата. Едната дори е шеф на отдел.

26

Анонимен

преди 7 години

С 500 лева в София, колкото е учителската заплата можеш да излезнеш точно 5 пъти вечер и си до там. А ако не си от София и трябва да плащаш наем, заплатата ще ти стигне за половин наем и си до там../

25

Анонимен

преди 7 години

Ще ви копирам част от една обява за хоноруван преподавател по математика в София:"Заплащане: 120 лв за курс от 24 астрономически часа, 5 лв/ час. Курсовете обикновено са разпределени в 12 посещения по 2 астрономически часа на занятие- Граждански договор"На занятие от 2 астрономични часа заплащането е 10 лв, от тях една част удръжки за осигуровки и данък, ако нямате карта поне 3,20 лв за билетче и не зная дали от това занятие ще ви останат и 3 лв чиста печалба. Ще се учудя, ако някой се навие

24

Анонимен

преди 7 години

При положение, че в ИТ сектора заплатите са 4 цифрени, как ще убедите кадърен ИТ да дойде да работи за 500 лева?

23

до госпожата

преди 7 години

До АнонименАми нека позная! Заплатата от 500 лева! Ако ти бяха предложили 2500, пак щеше да ти е кофти, ама щеше да се прежалиш да ги търпиш! Вервай ми! ;)

22

Анонимен

преди 7 години

тези 1000 евро откъде да се намерят, като нямам никакво приозводство, само на заеми го караме? нали ако направяте 1000 евро за ичителите, трябав да направят 1000 и за медсестрите, после и за други професии, после да паден лимита на пенсиите. Това са поне 10 милиарад годишно, откъде да се намерят.

21

Анонимен

преди 7 години

и за какво ги уволнявахге? щели да плъзнат млади учители на техните места. Кой млад учител ще дойде с 500 лева заплата? Докато се водите по акъла на умните и красивите такащ е е.

20

Анонимен

преди 7 години

До АнализаторНе съм убедена, че точно втората пречка може да се преодолее само със заплати. Химик съм по професия и преди години в нашия град нямах голяма переспектива да работа по специалността си. Вариантите бяха да завърша педагогика /щеше да отнеме по-малко време в години/ или да уча изцяло нова професия, като при това щяха да ми признаят само общообразователните предмети от първото висше образование. Е, познай дали педагогиката и какво ме отказа от нея...

19

До българина

преди 7 години

Болен беше прав само за едно. Че не трябва да ни командват от чужбина! Виж го него, откакто в главата му кънти ехото на Москва, и слуша шума на рублите, стана за посмешище! А сега му ритнаха и канчето руснаците. Ха ха ха!

18

Анонимен

преди 7 години

До 1И не само учители ще липсват. Да 30-40 години ще липсваме въобще като държава, както вървят нещата

17

Анализатор

преди 7 години

Причините да няма кандидати са две. Първо, заплащането е мизерно малко, и второ, никой не иска да си къса нервите с новото поколение мамини синчета и принцеси! А втората пречка може да се преодолее с достатъчно висока заплата!Четеш ли ***, Кунева?!

16

Анонимен

преди 7 години

Поне ползвайте културен книжовен речник."Учители" се казват тези, които преподават в училищата. Даскали са дядовците ви. А учители има. Просто на младите никой не им дава възможност да започнат дори работа. Има пенсионерки, които ходят да преподават и сне пускат кокала. А директорите- дерибеи, си ги държат, понеже са се окопали на постовете си, които отдавна трябваше да станат мандатни!

15

1

преди 7 години

И все повече ще липсват при тези условия на труд и заплащане.

14

Анонимен

преди 7 години

не е такаимам учителиобаче старите не се махат

13

Айде бе?!

преди 7 години

Я обявете 2000 лева заплата, и пак пробвайте да видим...! С трици маймуни ще ловят? Смешници!

12

българина

преди 7 години

Волен не беше ли прав с искането 1000 лева минимална заплата? Това са 500 Евро, в Европа такава няма в нито една държава. Не аз избрах сегашните предателите, кой каквото си направи друг не може да му го направи

11

м дааа

преди 7 години

Докато се отнасяме с толкова уважение към преподавателите ("липса на даскали") -така ще е.