Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Френската полиция арестува руснак, заподозрян, че е подготвял актове на „дестабилизация“ по време на Олимпийските игри в Париж.

40-годишният мъж е задържан и поставен под съдебно разследване по подозрение в „организиране на събития, които могат да доведат до дестабилизация по време на Олимпийските игри“, съобщи за АФП източник от държавната прокуратура, пожелал да не бъде назоваван. Започнало е разследване за „предаване на разузнавателна информация на чужда сила с цел предизвикване на враждебни действия във Франция“, като добави, че престъплението се наказва с до 30 години затвор.

В дома му са открити доказателства за предполагаемите планове.

Прокурорите не дават подробности за предполагаемия заговор, освен че той не е терористичен по своя характер и че специализираните прокурори по антитероризъм не следят случая.

Властите са разследвали над един милион души, включително спортисти, треньори, журналисти, доброволци, охранители и дори местни жители в близост до местата на провеждане на събитията преди Олимпийските игри, заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин пред седмичника Paris Match във вторник.

На 4360 от тях е бил отказан достъп до игрите, като близки до Дарманин казаха пред АФП в неделя, че 880 души са били лишени от достъп поради съмнения за чуждестранна намеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Христо Христов

преди 1 месец

Вероятно е имал изрезки от статии, придружени със снимки, за изтрепването на френски войници на фронта в Украйна. Демокрациите мразят истината.

10

Zеленския

преди 1 месец

Повеждането на Олимпийски Игри е безсмислено. То е ясно че украински спортисти ще оберат медалите . На франсетата се пада честа да обявят началото на игрите и да подготвят медалите. Нашите спортистчета ще дойдат да си ги вземат и готово. Следва тържествено закриване. Европа е толерантна към Украйна. Евровизия го доказа. Сега е ред и на Евроигрите. Слава на У.

9

Мухаха

преди 1 месец

ЕДИН руснак.... и то четиридесетгодишен, щял да всява ужас и безредици на Олимпийските игри. Бааааго и Богатира. Иля Морумец сигурно му е името. И в какво се състои подривната му дейност дето застрашава провеждането на Игрите в града на Любовта ? ДА не би да се е канел да публикува в Интернет строго секретната информация че кафев мигрант с чисто нов френски паспорт ще е този дето ще запали свещенния олимпийски огън ? Или си е направил малък плакат на лист А4 с лозунг "Долу Украйна" .

fallback