Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Районната прокуратура във Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа 19-годишния Р. Р., сочен, че е нанесъл побой и остригал косата на 22-годишна жена от Видин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителя на престъпленията.

Oще по темата
По данни на полицията, на 2 август към 14:00 часа видинчанка е сигнализирала в районното управление, че на внучката ѝ е нанесен побой от младеж, с когото преди време е живеела на семейни начала.

Установено е, че обвиняемият противозаконно е лишил от свобода 22-годишната С. С., като я е заключил в дома си в гр. Видин. Престъпното деяние е продължило повече от две денонощия – от 12:00 ч. на 30 юли т.г. до 6:30 ч. на 2 август. Задържаният е обвинен, че е нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и е остригал косата ѝ с ножица. Престъпното деяние е извършено в условията на домашно насилие по мъчителен и опасен за здравето на пострадалата начин, съобщиха още от пресцентъра на апелативната прокуратура в София.

Според информацията Р. Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10 юли т.г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С. С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицински експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

Преди дни стотици се събраха пред Съдебната палата във Видин на мирен протест, за да кажат "не" на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, също станало жертва на насилие.
(БТА, Антонина Лозанова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 месеца

Алууу, некои от долу пишещите тука...НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МАЛТРЕТИРА ФИЗИЧЕСКИ ДРУГ ЧОВЕК ПО НИКАКВА ПРИЧИНА И ПОВОД.Ако не знаете и не умеете да се справяте с проблеми във взаимоотношенията с хора БЕЗ ДА УПОТРЕБЯВАТЕ насилие, означава, че ви чакат тежки времена на научаване на тази скъпа човешка ценност. Ще се наложи да се научите, промените скоро ще плющят по комплексираните ви кратуни.

30

До Анонимен 28

преди 9 месеца

Не се знае как я е забаламосал. Нагледали сме се и сме се наслушали за мъже "страдалци", които се представят за жертви на хитри жени използвачки, които ги били "вързали" с уверенията, че са забременели от тях. Такъв ахка, охка и се кълне,че щом детето стане на 18 г., веднага ще загърби и него, и майка му, защото не знае дали то е негово. А сега той горкичкият живеел без женска ласка! Как да не го съжали тийнейджърката, ако й каже, че в нейно лице е разпознал жената на живота си?

29

Кравар

преди 9 месеца

Мдаа , отново новини типични за задунайската губернийка населена с обожатели на из-ра-жда-не . Терминали 2/1 - друг изход за нормалнитъе хора да избягат от до-би-тъка - няма .

fallback