Снимка: архив, БГНЕС

Криминално проявен 19-годишен нанесе побой и острига косата на 22-годишна жена от Видин, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Видин (ОДМВР).

По информация на полицията на 2 август към 14:00 часа видинчанка сигнализирала в районното управление, че на внучката ѝ е нанесен побой от младеж, с когото преди време живеела на семейни начала.

В хода на предприетите действия по сигнала полицейските служители изяснили, че от 30 юли до 2 август 19-годишният държал в дома си против волята ѝ 22-годишната жена, нанесъл ѝ побой и остригал косата ѝ с ножица, като деянието е извършено в условията на домашно насилие, поясниха още от ОДМВР-Видин.

Уведомена е Районна прокуратура–Видин. Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Младежът, който е криминално проявен, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващия екип продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по чл.142а от Наказателния кодекс.    

Преди дни стотици хора се събраха пред Съдебната палата във Видин на мирен протест, за да кажат "не" на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия.
(БТА, Антонина Лозанова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase