Снимка: архив, БГНЕС

Районната прокуратура във Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа 19-годишния Р. Р., сочен, че е нанесъл побой и остригал косата на 22-годишна жена от Видин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителя на престъпленията.

Още по темата
По данни на полицията, на 2 август към 14:00 часа видинчанка е сигнализирала в районното управление, че на внучката ѝ е нанесен побой от младеж, с когото преди време е живеела на семейни начала.

Установено е, че обвиняемият противозаконно е лишил от свобода 22-годишната С. С., като я е заключил в дома си в гр. Видин. Престъпното деяние е продължило повече от две денонощия – от 12:00 ч. на 30 юли т.г. до 6:30 ч. на 2 август. Задържаният е обвинен, че е нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и е остригал косата ѝ с ножица. Престъпното деяние е извършено в условията на домашно насилие по мъчителен и опасен за здравето на пострадалата начин, съобщиха още от пресцентъра на апелативната прокуратура в София.

Според информацията Р. Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10 юли т.г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С. С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицински експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

Преди дни стотици се събраха пред Съдебната палата във Видин на мирен протест, за да кажат "не" на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, също станало жертва на насилие.
(БТА, Антонина Лозанова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase