Снимка: Facebook
fallback

Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространен в медиите видеоклип, на който се вижда как мъж стреля от лек автомобил в движение по натоварени булеварди и тунели в гр. София. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Днес, 11.06.2023 г., по образуваното досъдебно производство дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия. М.Х. е обвинен за това, че на 09.06.2023 г. около 17,45 часа в тунел на бул. "Царица Йоана" и в района на подлеза на НДК е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - по време на движение на лек автомобил, марка "Мерцедес" , се е показал през шибидаха на колата и е стрелял многократно с газов пистолет. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

С постановление на прокурор М.Х. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 10 месеца

В Сирия е така. Културни особености, какво искате?

25

Анонимен

преди 10 месеца

МВР като не смее да го екстрадира поне да кажат номера на колата! Гражданите да си изкажат мнението върху нея.

24

Анонимен

преди 10 месеца

Да извадиш пищов в тунел и да стреляш с него не е "нарушаване на обществения ред". Това е тероризъм. МВР защо повдига най-лекото възможно обвинение? Платиха ли им вече? Да го обвинят в тероризъм и да го екстрадират обратно в Сирия. Пищова бил газов - няма значение. Следващия път може да е истински. Пътуващите в тунела няма как да знаят какъв е. Тероризъм.

fallback