Снимка: БГНЕС
fallback

Мажоритарният собственик Наско Сираков даде пресконференция и разкри неговата истина за драмите в Левски.

„Ако Мъри иска да се върне, вратата за него винаги ще е отворена, ако иска още утре да дойде да води тренировката, няма проблеми. Няма едно решение което да са взели с Ивков, което ние да сме бламирали. Каквото са поискали това са направили. Изпълнителният директор е направил неща, които не е консутирал с мен", заяви той.

„Треньорът Станимир Стоилоив абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза в сезона и мача ни с ЦСКА, с него напуснаха целият му екип и терньора на дестко-юношеската школа в клуба. И в най-лошите ми мисли не съм си представял, че това може да е се случи. Това обаче е факт. Ние възможно най-бързо трябва да излезем от тази ситуация и да се готвим за мача в понеделник. До края на сезона треньор ще е Елин Топузаков. Последно извиках мъри в понеделник и говорихме над един час. Предложих му това което го вълнува, че в Управителния съвет ще вкараме човек от феновете, привържениците. Казах му, че човек от сдружението, който той обича ще влезе в Управителния съвет. Направих компромис, че ще оставя Иво Ивков в клуба като шеф на правния отдел. Единственото ми условие беше той да остане като треньор, той отказа", започна Сираков.

„За Иво Ивков да ви кажа, той е мой избор и аз го поканих в Левски, но не може да продължи да е изпълнителен директор човек, който от много време се държи арогантно с хората, които спасиха Левски, а това е именно генералният спонсор на клуба. Ако не беше споносърт нямаше да има Мъри, защото аз намерих хора, които да дадат 20 милиона, а в момента дават много повече. Всичко това нямаше да се случи ако не беше генералният спонсор. Абсолютно неприемливо е да забраняваш на генералния спонсор да има и да упражнява контрол върху финансите на клуба. Да оставим на страна арогантното отношение към мен, на което и Мъри бе свидетел. Той го накара след два часа да дойде да ми се извини с половин уста. В името на Левски приех това. На другия ден даде пресконференция, на която се разграничи в коя посока гледаме".

„Един от членовете на Управителния съвет, представител на генералния спонсор подаде оставка по ред причини, но първата беше отношение на Ивков преди осем месеца. Петър Ганев отказа да ми подпише протокол за освобождаването му, за да се назначи нов човек и от осем месеца продължава Разпопов да е предсавител на Надзорния съвет. Не мога да държа хора в Надзорния съвет, които да блокират работата на клуба и така ще е докато съм тук", коментира собственикът на Левски.

„Винаги съм имал предвид да кажа колко силно и сериозно стоя зад него и никога няма да ми мине през главата аз да освободя Станимир Стоилов, дори след 11 мача с лоши резултати“

„За този играч става въпрос, ние не го взехме заради правни проблеми. Ако ме бяха послушали мен в понеделник сутринта, сега този играч щеше да е в Левски“

„Аз разговарях и с Тодор Симов даже му предложих да остане като шеф на школата. Тошко ми каза, че вижда бъдещето си като старши треньор. Пожелах му успех. Нищо повече не може да се направи. Аз смятам, че от моя гледна точка съм направил всичко за Мъри“

„Имал съм разговори с Мъри. На мен също ми е казал, че не идва щастлив на работа. Аз не смятам, че неговите доводи са правилни. Не може да се настройваш от думите на друг човек.

Хубаво, че днес изплюха камъчето - да депозирам акциите в клуба и любимците на цяла синя България да започнат да управляват с десетте процента, подарени им. Е няма да стане това. И да знаят, че вече не съм пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик на Левски, да си го набият в главите, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков относно конфликта си с организираните фенове от сдружение "Левски на левскарите", предаде репортер на БГНЕС.

"Изведнъж генералният спонсор станаха лоши. Защо? Защото подкрепят Наско Сираков. Хубаво е те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше първата година. Наско Сираков, както е и в момента, да не може да спи, да му писне", допълни Сираков.

Относно сдружението, Сираков каза: "Това е положението. Като не си платя членския внос за тази година, ще отпадна от "Левски на левскарите", а нямам никакво намерение да го плащам. Не мога да бъда в сдружения, които открито от шест месеца се обявяват срещу мен. Това е провален проект. И то беше мой проект, не да се пърчат и да обявяват, че те са го измислили. Това го обявих на първия ден по телевизията, когато се явих преди 2 години и 8 месеца още - че искам рано или късно Левски като си стъпи на краката да стане отбор на привържениците. Само че не да ми израждат тая идея и да се изтъпанят с лицата си седем човека в УС, сините фенове не могат да ги гледат. Айде сиктир".

Всичко за Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Каквото и да е, не може така да се прави бойкот във финалната фаза на първенство. Трябваше Мъри да се откаже още декември, или в началото на пролетния полусезон. А в Казахстан така ли се перчеше на собственика на Астана, или тихичко си взимаше заплатата.

11

Пенчо

преди 1 година

А дали Сираков не е бесен на Иво Ивков най-вече заради това, че бе хванат в лъжа? Кой излъга и се закле, че никога не е имало оферта за 6 мил. лева за Кордоба, а истината се оказа друга. Нищо чудно и сега истината да е някъде там. Совата не е това което е .... Всички лъжат и всичко е с цел, която е най-вече егоистична.

10

Алекс

преди 1 година

В една организация трябва да се знае кой кара влака.Не е работа на треньора да кадрува в УС.

fallback