Снимка: БГНЕС
fallback

Влак с 280 пътници спря внезапно, за да избегне удар с дерайлирал товарен влак по маршрута Арад-Букурещ в Румъния, съобщиха за БТА от Държавния департамент за извънредни ситуации.

Инцидентът е станал рано тази сутрин между Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман. Товарният влак е превозвал автомобили за Кюстенджа, предаде БТА.

Тринадесет души от пътническия влак са пострадали, трима са откарани в болница. Те са с травми на главата, но са в съзнание.

Други 200 души са откарани с микробуси на Инспектората за извънредни ситуации на Телеорман до гара Рошиори, а оттам са се качили на друг влак, който да ги откара до крайната дестинация.

Движението на влаковете в района на инцидента все още е затруднено, възможни са забавяния, предупреждават от държавния железопътен превозвач на Румъния (CFR).

Причините за инцидента ще бъдат анализирани от експертен екип на Румънската агенция за железопътни разследвания (AGIFER).

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до германеца

преди 1 година

Ти германецо, колко други китайци знаеш да са се преместили в Китай и колко китайци си виждал в Германия? Хайде полека, кой бил трола, уж било чудо, че знаел български език, а първи пише във форума!

13

Анонимен

преди 1 година

До Майстора ...това го пусках в друга тема, дори не разбрах как се озова в тази тема

12

Майстора

преди 1 година

Това е най-страшното нещо, което се е случвало на човечеството. Преминаването към дигитална валута би означавало абсолютен край на всякакви права и свободи. Могат във всеки момент да контролират колко пари имаш и в какъв срок трябва да ги използваш. И какво и колко имаш право да купиш. Има вече план за лимит на брой нови дрехи на човек. За лимит колко храни. Може да бъдат блокирани средствата по всякакъв повод - вижте Китай и Канада. За протест срещу правителството. За отказ от инжектиране.

fallback