Снимка: БГНЕС

Бившият адвокат на футболната икона Диего Марадона заяви в понеделник, че медицинското лечение, което е получил неговият клиент, било „много лошо“, след като даде показания в разследването за смъртта на аржентинската футболна легенда.

"Имаше твърде много грешки, заради които Диего почина, те пълнеха и пълнеха горкия човек, докато сърцето му не се пръсна", сподели Матиас Морла пред журналисти след повече от три часа показания в офиса на прокурора в Сан Исидро.

Още по темата
Медицинското лечение, което Марадона получил, било "много лошо, заради това той почина", каза Морла.

Както е известно, Диего Марадона почина от сърдечен удар на 25 ноември на 60-годишна възраст, докато се възстановяваше от операция за кръвен съсирек в мозъка. Той страдаше още проблеми с бъбреците и черния дроб, сърдечна недостатъчност, неврологично влошаване, и зависимост към алкохол и наркотици.

След като бе изписан от болница, легендарният №10 се възстановяваше в частна резиденция под наблюдението на медицински екип от седем души.

Адвокат Морла добави, че по време на последното му посещение при Марадона на 16 ноември „той имаше странен, роботизиран, много висок глас“.

"Уведомих всички за състоянието на Диего. След това осъзнах, че това се дължи на количеството вода, задържана в тялото му". Адвокатът определи като безумие решението на семейството Марадона да се възстановява извън болницата.

"Марадона „нямаше причина да отива в къща, когато лекарите казаха, че трябва да остане в клиника", каза още Морла, добавяйки, че клиентът му е бил "изоставен от дъщерите си".

Коментари Напиши коментар

8

Алекс

преди 1 година

То ако може да погълнеш всичката дрога и да си жив и здрав.Не става.

7

Анонимен

преди 1 година

До Растата То па едни обороти...

6

Растата

преди 1 година

Наистина никой не му е бил виновен за състоянието му, но пък е живял на пълни обороти. Life is life.