Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В Израел започва масово тестване на децата от 3 до 12-годишна възраст за антитела срещу Covid-19.

Целта на властите е преди началото на учебната година да съберат възможно повече информация колко и кои деца са прекарали заболяването и имат достатъчна имунна защита.

Тези, които са с достатъчно антитела, няма да бъдат поставяни под карантина при контакт със заразени. Така за тях няма да се налага дистанционно обучение, предаде БНР.

Тестването ще обхване около 1 500 000 деца. Фокусът е върху възрастовата група до 12 години, тъй като ваксинацията на тийнейджърите в Израел отдавна е започнала.

1 200 000 възрастни израелци вече са получили трета доза ваксина срещу коронавируса. Въпреки това всеки ден се регистрират хиляди новозаразени от Делта варианта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

МмАаНн

преди 3 години

Защо в никоя държава досега не се направи масов скрининг за антитела на населението? Включително и на ваксинираните? И да се види кой има антитела и кой не и защо няма. Току виж лъснала една друга истина и умрял бизнеса с ваксините?

30

Цион

преди 3 години

И Яхве май се е погнусил от тях,та ги е обрекъл на изпитания.

29

Тези

преди 3 години

Сатанисти съвсем изперкаха! Пък тука поставят условие за боц или тестове за да почнат студентите , в Пловдив,МУ! Луда ли е тази ? Що стоят и не скачат да си търсят правата ??? Баси продажните проф., учени,депутати, абе всички искат народа да вземе по една сопа и бой ,бой,бой....НИКОЙ да НЕ влиза в даскалото и да им върнат парите платени за семестъра със задна дата! Тази директорка е една нещщщщастна К.РВА !

fallback