Снимка: Pixabay
fallback

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са открили десетки нарушения при техническите и качествените изисквания към течните горива. Проверките са  разпоредени от Върховната административна прокуратура.

Oще по темата
Проверени са 239 бензиностанции, 1 петролна рафинерия и 3 данъчни склада. В резултат от проверките е изтеглено от разпространение 39 183 л гориво за дизелови двигатели.

Наложени 15 принудителни административни мерки, забраняващи разпространението на компрометираните горива, съобщиха от ВАП.

Предстои и издаване на осем наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за качество на обща стойност 80 000 лв., както и издаване на две наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за съдържание на биокомпонент на обща стойност 100 000 лв.

Налице са данни за престъпление по Наказателния кодекс, което предвижда наказание лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 3 години

Във връзка с тези гнусни престъпления не трябва да има смешни глоби от 80 бона а затваряне на бизнеса за винаги и конфискация на цялото имущество на селендурските тарикати.

40

Тоско

преди 3 години

Който иска качествени горива, заплата съответстваща за държава в Западния свят, добра социална политика, върховенство на закона, ***, която да не е политик трябва да измести локацията си на минимум 1300 км на Запад. Който не го е направил го съветвам да започне да мисли в тази насока, защото животът е доста кратък, за да бъде използван от гнусни политици.

39

Аз

преди 3 години

И какво от това, за тези констатации четем през месец, глобяват ги и те започват пак с по голяма сила, за да избият загубите. Държава на автопилот.

fallback