Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ситуацията в Беларус е ужасна и САЩ внимателно следят случващото се там, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Както е известно на 9 август в Беларус се състояха избори, които според опозицията са били фалшифицирани. За техен победител с почти 80 сто бе обявен беларуският лидер Александър Лукашенко, който управлява страната вече 25 години.

Жестокото разпръскване на протестните демонстрации бе осъдено от Европа. Днес беларуският лидер заяви, че иска да предаде част от властта след произвеждането на референдум за нова конституция. Според коментатори обаче това явно е опит да се успокоят хилядите протестиращи и стачкуващи.

Вашингтон вече призова да се спазват свободите на демонстрантите и прикани властите да започнат диалог с гражданското общество, предаде Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Avalon

преди 3 години

Президент Тръмп знае ли, че го е казал???И...по повод нашия 41 дневен протест нещо??? Или защото сме възпитани и мирни...кучета ни яли!

23

Анонимен

преди 3 години

"Вашингтон - Минск : 7 445 км."---------------------------------------------Минск - посьолок Крабозаводское, о. Шикотан, Курилска грядка, РФ : 11 445 км.

22

Кажи и за нас

преди 3 години

Какво ще кажеш за положението в България, бай Дончо? Как ще коментираш факта, че белоруският диктатор иска да предаде част от властта след произвеждането на референдум за нова конституция, а българският диктатор спешно внесе предложение за промяна в конституцията в НС на РБ без да проведе референдум и без да го интересува иска ли българският народ неграмотна и каруцарски псуваща мутра да прави промени в конституцията?

fallback