Снимка: БГНЕС

Индия провежда изпитания на три ваксини против коронавируса и вече има план за разпространението им сред гражданите, заяви премиерът Нарендра Моди в реч в чест на националния празник - Деня на независимостта, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

"Три ваксини са в различен стадий на изпитанията. Когато учените ни дадат разрешение, вече ще имаме план за производството. Имаме пътна карта как ваксината да достигне всеки индиец за максимално кратък срок", подчерта премиерът. Той добави, че в рамките на националната програма за цифровото здравеопазване всеки гражданин на страната ще получи здравна идентификационна карта, в която ще се отбелязват посещенията при лекари или аптеки, както и изписаните им лекарства.

Освен това премиерът Моди благодари от името на страната на тези, които се борят с пандемията. Броят на заразените в Индия надхвърля 2,5 милиона, припомня ТАСС.
По-рано индийските компании "Зидус Кадила" и "Бхарат биотек" съобщиха, че са започнали първа фаза на разработването на своите ваксини срещу Ковид-19. Индийският институт по ваксините заяви, че започва последната фаза от изпитанията на ваксината "Ковишилд", разработена съвместно от Оксфордския университет и компанията Астра Зенека.

На 15 август Индия отбелязва Деня на независимостта. В полунощ на тази дата през 1947 г. първият премиер Джавахарлал Неру издигна в Делхи националното знаме в знак на оттеглянето на британските окупационни сили, припомня ТАСС.
 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Това е ваксината на Запада и САЩ. Индийците правят изследвания върху себе си за ефективност и безопасност на ваксината на Запада.

28

НЕКОЙ

преди 1 година

В Индия вършее Гатес. Кой знае какви биологични лай*а има в тези ваксини.

27

Баи

преди 1 година

Егати те и ромите в индия по напред от нас пьк едно време по соца сьбираха помощи за тях от нас , докато беше оная много цьрната - индира ганди , че и за виетнам давахме сега като гледах кво е там по дискавари ми се прииска да сьм виетнамец