Снимка: БГНЕС
fallback

Разпространението на новия коронавирус, от който вече заболяха хиляди, се забавя, сочат данни на Световната здравна организация.

Според тях съотношението на броя на новите заразени към общия брой пациенти през февруари намалява в сравнение с януари.

Oще по темата
Към момента общият брой на заразените с коронавирус се приближава 35 000 души, а починалите са над 720.

Според Майкъл Райън, изпълнителен директор на СЗО за спешни програми, все пак е твърде рано да се правят предположения, че пикът на болестта е преминал.

В същото време генералният директор на организацията съобщи, че на 5 февруари е регистриран най-големият брой заразени за един ден от началото на епидемията.

Само в рамките на един ден бяха регистрирани 86 смъртни случая в Китай, като в страната почина и американски гражданин.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

пияница мистик

преди 4 години

До Православен патриотТой го забърка докато яздеше гол до кръста тигър и го прати на китайците да се лекуват. Сега е поел с тигъра към връх Ботев, да търси изчезналото семейство :)))

30

Православен патриот

преди 4 години

До бг "Световната здравна организация е на Илюминатите-Сатанисти. Тези гадове са пуснали вируса."Това се знае, още преди да бъде пуснат вируса, но Владимир Владимирович е измислил лекарство срещу него и за пореден път ги победи.

29

бг

преди 4 години

Световната здравна организация е на Илюминатите-Сатанисти. Тези гадове са пуснали вируса.

fallback