Снимка: Булфото

Закъсняло ли е посланието на папа Франциск относно мигрантите в България? Според лужебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова, отговорът е "да".

Още по темата

"Папа Франциск никога не отива на посещения без да има мисия и да отправя послания. Първото му послание е въпросът с отварянето на вратата на България за мигранти. Това послание идва доста закъсняло", заяви тя.

Тя подчерта, че посланията съответстват на природата на католицизма, но би трябвало да влезе осъждане на причинителите на тези процеси. А това не е било казано от папата.

Инджова е на мнение, че смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти. Тя отбеляза, че посещението му има рекламен ефект и международно ехо.

"Ще има още едно послание. Става дума за Северна Македония. Там българската власт има още един проблем - с признаването на македонската църква. Посланието, което се предполага, че ще бъде отправено, е чрез БПЦ и Светия синод да стане одобрението на раждането на новата църква. А нашият премиер да стане първи сред Балканите", обясни Инджова в "България сутрин".

"От 5 години пак сме в хибридна война. Дълбоко се съмнявам, че българските политици осъзнават това, което съвременната военна доктрина изисква от тях. Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство", посочи бившият служебен премиер.
 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 месеца

До ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
Допълнение - и множество къщи за гости

30

Анонимен

преди 2 месеца

Papata da otide v arjentina da spasava maduro
Na bg emigranti ne trabva a i te ne idkat da ostavat slsva bogu na bg trabva dostoini eu pensii saplati i korupzionnite kradzi v datvora vsimsne na imotite im sa milioni kak stanha bigati ot zarvuli ne snam bes esizi bes iorasovanie politizi. U4itelka po ruski kmet na sofia kolko aoartm ima fandakova v sofia i dr ot gerb partisanskata vnu4ka debelata berta pavlova. Menda zeza krasavizite na gerb ujas

29

Анонимен

преди 2 месеца

Ама този папа (иначе толкова симпатичен човек) нещо много се е объркал къде се намира. Ние арабска и черна пап.лач не щем.
Да вземе да иде в Саудитска Арабия и там да им отправи това послание за любов и приемане на бежанци от войните и мизерията.
Онези ще го гледат като пребозали, ще настане неловко мълчание и после краля ще заповяда да го бичуват на площада...и накрая, за забава на тълпата, може и да му резнат динята.