Снимка: Архив, БТА
fallback

Стотина жители на Габрово излязоха на нов мирен протест. Недоволството срещу агресията и неспазването на правилата и законите избухна преди дни след побой над продавач в централен магазин.

Протестиращите ще потърсят подкрепа от Общината, от държавната власт и от институциите.

Oще по темата

Полицейското присъствие в града остава засилено, въпреки че обстановката е спокойна, а повечето от ромските къщи са празни, съобщава БНР.

Вчера се проведе най-масовия до момента протест срещу агресията, след като преди седмица трима души от ромски произход нанесоха побой на магазинер. Демонстрацията премина без инциденти, след като полицията задържа лица, въоръжени с боксове, палки и бомбички.

Около 2000 души изпълниха площада пред сградата на Общината снощи. Очакванията за масов протест се изпълниха, но не и за включването на демонстранти от други градове. Жандармеристите блокираха пътя на демонстрантите към домовете на ромски фамилии в района на квартал „Колелото“ и като жест на добри намерения свалиха шлемовете си пред множеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Хората идеално знаят за какво протестират и го казват открито вече цяла седмица.Само че няма медии, неплатени от властта, които да го отразят.

13

Анонимен

преди 5 години

Как е, тр.олчета? Плащат ли добре за информационното затъмнение, за дебели лъжи за това, че хората ще разчитат на общината и инститециите, срещу които точно са навън, за писане на лъжи по форуми че протестите имат нещо общо с подкрепа на някоя политическа партия?Как се плаща? Колко и да ви платят, няма да ви стигне за времето, когато в България вече няма да има българи които да работят и реално да ви издържат. И то с ваша активна помощ.Какво прави още жандармерията по улиците на тоя град?

12

поп харитон

преди 5 години

Чоза - платен воевода, Кемпеса - байрактар !

fallback