Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Четворното убийство в Нови Искър е било извършено още в петък. 25-годишният Георги разкрил пред разследващите, че е убил родителите си, брат си и баба си вечерта, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова пред bTV.

Съдебно-медицинските експертизи ще установят с точност часа на смъртта.

Младежът се държал доста объркано при пристигането на полицаите.

Oще по темата
"Когато полицаи и представители на военните отиват до къщата, вратата не е била заключена, Георги се е появил, бил е видимо зле, в ръката си е държал филия със сирене. При влизане, полицаите са го попитали къде са неговите родители, той е отговорил, че са заминали в събота на погребение в Пловдив. Веднага е направена връзка с роднини, които са заявили, че нямат близки в Пловдив", посочи Русинова.

Униформените са намерили личните карти на жертвите на маса в къщата, преди да разберат за трагичния инцидент. Тя допълни, че Георги не е бил спокоен, поведението му е било странно, докато ги е развеждал из къщата, когато служителите на реда са забелязали следи от кръв.

Телата на майка му, брат му и баба му са били намерени под легла, а отгоре са били нахвърляни възглавници и одеяла. Трупът на бащата е бил скрит под стълбището на къщата, покрит с килим.

"Все още не сме наясно с мотивите, не изключваме нито една от версиите, проверява се психичното състояние на Георги, защото има налични данни, че той е имал проблеми и е посещавал психиатър. Когато е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия", посочи Русинова.

Години наред семейство Ранови се бори за живота и здравето на Георги, става ясно от публикациите на майка му Ирена в социалните мрежи. Той бил с туберкулоза в последен стадий и близките му събирали пари за лечение.

Семейството живеело в трудности и лишения, майката останала без доходи.

"Днес ме съкратиха от програмата Независим живот. Без предупреждение, когато и двете ми деца лежаха в болница в София. Никой не се интересува от болните в тази държава. Сега ще вървя по пътя на ада всеки ден", споделя тя в социалните мрежи.

"Момчето е било болно от туберколоза, което е признак на крайна нищета. Големият проблем е, че ние като общество не подкрепяме нашите болни. В цивилизования свят се оказва освен материална, финансова и психологическа подкрепа", коментира Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психатрия "Св. Иван Рилски" пред Нова тв.

За последно Георги и фамилията му са забелязани в петък. Не е ясно кога точно е станало убийството. В неделя бащата на Георги - Иван Ранов, не се явил на работа. Той е охранител на военно поделение. В понеделник отново не отишъл в службата. Не отговарял и на телефоните си.

20-годишният брат Александър има две животоспасяващи операции заради преплитане на черва. Страдал и от астма, бил с лека умствена изостаналост. Бащата Иван е бивш военен. След като се пенсионирал, станал пазач на близко военно поделение. В свободното време се хващал на работа в Нови Искър като водопроводчик и строителен работник.

Според друг комшия Георги е бил нормален. Завършил Хладилното училище в София. Разболял се след това.

"Ирена ми е споделяла, че всичко е станало след побой, който е преживял", разказа приятелка на Александър, цитирана от "24 часа".

"Имаше пристъпи, майка му се бореше и за двамата си синове. Плачеше, мисля, че и тя заболя от епилепсия и започна да пие лекарства от цялото това напрежение", каза момичето.

Георги е задържан за 72 часа. Ще се проверява дали е психично болен, тъй като има данни само, че е посещавал такива специалисти, но не и че му е поставена диагноза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

До Анонимен 58

преди 5 години

Ако има такива оръжия и агенти на влияние, той е говорил това което ТЕ са му внушили. Някой му е внушил да говори за МИ6... или просто е луд или и двете.Никой няма да отиде при него и да му се представи : "Аз съм от МИ6 дай да те побъркам"! Българите ги работят от изток. После им говорят - ето ви демокрация ето ви запад и нато...

52

Левски

преди 5 години

Така ще е.Новият режим няма да ви прости като стария.

51

Az

преди 5 години

Бил е един от вас, от руските ***, цъкнете по един минус да ви преброим комунисти.

fallback