Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Саудитската операция, в която бе убит журналистът Джамал Кашоги, е "едно от най-лошите прикривания на действия в историята на такива прикривания", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп пред журналисти в Овалния кабинет, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп добави, че очаква пълен доклад по убийството на Кашоги в близко време.

Oще по темата

"Те са имали много лоша първоначална концепция и тя е била изпълнена много слабо, а опитите за прикриването на убийството са най-лошото прикриване, правено някога. Това нещо изобщо не биваше да се случва", каза Тръмп за убийството на Кашоги.

По думите му опитите на саудитците да прикрият убийството са били "пълен провал".

Саудитска Арабия първоначално заяви, че сътрудникът на в. "Вашингтон пост" Джамал Кашоги, който е писал критични коментари за принца престолонаследник Мохамед бин Салман, е умрял при сбиване в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, припомня БТА.

Според турските власти обаче екип от 15 души е изтезавал, убил и разчленил журналиста, а това убийство е било подготвяно в продължение на дни преди извършването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Mda

преди 5 години

Вчера на форума в Рияд, щатската "Халибъртън", френската "Тотал" и други западни компании сключиха сделки със СА за над 50 млд. долара, а какво говорят в Белия Дом или Европарламента няма никакво значение :)

47

срам

преди 5 години

Икономически санкции кога ??? Разваляне на търговските , военни и т.н договори кога ???? Гонене на дипломати кога ???? Присъединяване на ЕС към санкциите кога ???? ПС - Опссс , забравих ,ч е "демократичните " принципи не се отнасят , когато САЩ биха били губеща страна от подобни санкции . Няма значение ,ч е Кашоги има американско гражденство . За САЩ парите винаги са били на първо място, а не защитата на каквото и да е

46

Анонимен

преди 5 години

Не разбрах порицава ли ги, че не са се прикрили добре или? Какво следва като отговор от Щатите на такива действия?

fallback