Снимка: Facebook

Близки и колеги на Виктория Маринова не смятат, че мотивът за убийството й е свързан с работата й. По думите й тя никога не се занимавал с разследваща журналистика.

Според близки на семейството полицията има вече заподозрян за зверското убийство на тв водещата, което потресе Русе, пише "24 часа".

Виктория Маринова е била убита в интервала между 11.30 - 12.30 часа в събота. Тогава журналистката за последен път е прегледала своя телефон, гласи информация на семейството от телефонната компания.

Още по темата

Апаратът, ключовете от автомобила й, очилата и част от дрехите й, са били откраднати от убиеца.

Виктория Маринова поема управлението на русенската телевизия TVN преди няколко месеца след развода си със Свилен Максимов, който е собственик на телевизията, както и на интернет оператор.

Според близки тя е запазила добрите си отношения с бившия си съпруг, като се редували кой да гледа дъщеря им, виждали се редовно. След развода Виктория заживяла сама в Русе.

Максимов дори помогнал на бившата си жена, когато тя пожелала да се запознае с журналистиката и я пратил да се обучава.

Виктория е водила свое светско предаване "Подиум" в телевизията. От началото на септември то било прекръстено на "Детектор" и започнало да се занимава и със социални теми.

Виктория е обичала да се занимава и с благотворителност и е известна с тази си дейност в Русе.

Припомняме ви, че трупът на тв водещата бе открит в събота малко след 14:15 часа, като сигналът за зловещата находка подал гражданин, който се разхождал по крайбрежната алея на Дунав.

Назначена е експертиза, която да установи последните контакти на Виктория по телефона и чрез компютъра й. По първоначални данни смъртта на тв водещата е настъпила от удари по главата и удушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase