Снимка: БТА

Убеден съм, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство, обяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с жестокото убийство на 30-годишната жена от Русе.

Още по темата
"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го разкрият. Моля ви да не ги пресирате, най-добрите криминалисти сме пратили там", посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака.

Вътрешният министър Младен Маринов също коментира случая, като подчерта, че всички действия продължават.

"Надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя", посочи МВР шефът и определи случилото се като изключително брутално престъпление.

"Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия", каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал.

Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия.

В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Както е известно, жестокото убийство, което потресе града, е станало вчера през деня на кея в Русе. Тялото на телевизионната водеща е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена.

Колата на убитата Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва.

Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase