Снимка: pixabay.com
fallback

Бизнесът с имоти заема сериозен дял в българската икономика и ангажира професионално хиляди хора - повечето много добросъвестни и компетентни. Когато се колебаем дали да ползваме услугите на брокер, трябва да сме наясно какво можем да очакваме от него. Необходимостта от професионална помощ аргументират водещи лица от бранша пред imoti.net.

Защо да се доверим на брокер при покупка на имот?

Oще по темата

Покупко-продажбата на имот, и особено на жилище, е важен момент и може би за повечето от хората е единствената сделка с недвижими имоти в живота им, затова е добре да предприемете тази стъпка заедно с хора, които знаят какво правят и знаят как да обезпечат една сделка от нейното начало до самия й край, казва Екатерина Велкова от Real Estate & Homes.

Вашият брокер  със сигурност знае как да представи на пазара на недвижимите имоти Вашия имот: ще направи най-добрата реклама и ще публикува обявата в интернет сайтове и други издания, за да достигне тя до максимален брой заинтересовани лица, добавя тя.

Велкова допълва и че избирайки агенция тя ще се заеме и с изготвянето на всички необходими документи за финализиране на сделката.

"Обобщавайки,  за да стигнете до успешна сделка, независимо дали сте купувач или продавач, насочете се към  агенция за недвижими имоти, която  да предложи добра реклама, професионална консултация  относно цената на вашия имот, консултация относно финансиране с банков кредит, бърза реакция в преговорите с потенциални купувачи и целия пакет услуги, свързани с подготовката на нужните документи и приключването на продажбата", заключва тя.

"Нашият съвет е да изберете една или две агенции, на които да доверите имота за продажба и подпишете договор с тях с ясни ангажименти и срокове. Ако не се справят и не сте доволни, сменете посредника, но задължително опитайте с доверен партньор, който наистина ще вложи усилия за успешната продажба", коментира и Ангелина Иванова от Ентер Имоти - Варна.

Доверявайки се на правилната Агенция за недвижими имоти, Вие би следвало да получите висока стойност на услугата - да спестите много време, да оптимизирате разходите си по сделката и да имате сигурност в документалната подготовка, обяснява Васил Иванов от Ретрейд - Пловдив.

По думите му част от начините да разпознаете правилните агенции са: Агенцията да членува в браншова организация, която допълнително повишава нивото на професионалното обслужване; Всеки имот, който Ви се предлага предварително е посетен и с внимателно обследвана документална история; Да имате сключен договор, в който освен вашите задължения ясно са описани и задълженията на агенцията; Агенцията да има силен екип от професионалисти, които могат да Ви съдействат при юридически, кредитни, счетоводни и други въпроси свързани с недвижимите имоти.

"В агенцията ще Ви информират за реалната пазарна обстановка и ще Ви подпомогнат да вземете правилното решение", добавя и Десислава Новоселска от La Maison Ideale.

За съжаление често се предпочита моделът "направи си сам", защото имаме самочувствието, че сме специалисти по всичко или моделът "няма да платя", защото обезценяваме труда и експертността на посредника. Без помощта на Доверен брокер резултатите са в повечето случаи неприятни - изгубено време, изхабени нерви, покупка на проблемен имот, трудно финансиране и т.н., коментира Снежана Стойчева от imoti.net.

"Изборът да рекламираме сами имота си, за да го продадем и в същото време да позволим това да го правят две, три, пет и дори десет агенции е най-голямата и най-често срещана грешка. Този подход не увеличава шансът за по-бърза и по-изгодна сделка, а напротив - обърква търсещите имот и в крайна сметка сделката ще се случи на най-ниската възможна цена", заключва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

ivan

преди 4 години

С Home2U Недвижими Имоти - НИКОГА ПОВЕЧЕЩе ви запозная с нелоялните и неморални практики на бокерите от тази агенция за имоти. В деня на публикуване на обявата за имота, какъвто търсех вече половин година - за х евро, аз - КУПУВАЧА, уговорих оглед-пореден 4-ти, за следващия ден съм 14 ч. с БРОКЕРА от обявата. На огледа БРОКЕРА каза , че са минали 7 огледа от началото - аз трябваше да съм 4-ти. Заявих, че желая да закупя този имот, но съм излязъл от работа само един час и не мога да заплатят поисканото от него в момента на огледа стоп капаро от 2000 лв. Уговорихме се същия

84

88

преди 5 години

Преди месец ми поискаха 5 процента за продажба на имот настойност 60000 евро .добра заработка общо 10 процента от продавач и куповАч 6000 евро .

83

Анонимен

преди 5 години

До БрокерЛекарите и зъболекарите учат по 10+ години и добавят стойност, а вие сте неграмотни хрантутници.

fallback