85

ivan

преди 4 години

С Home2U Недвижими Имоти - НИКОГА ПОВЕЧЕЩе ви запозная с нелоялните и неморални практики на бокерите от тази агенция за имоти. В деня на публикуване на обявата за имота, какъвто търсех вече половин година - за х евро, аз - КУПУВАЧА, уговорих оглед-пореден 4-ти, за следващия ден съм 14 ч. с БРОКЕРА от обявата. На огледа БРОКЕРА каза , че са минали 7 огледа от началото - аз трябваше да съм 4-ти. Заявих, че желая да закупя този имот, но съм излязъл от работа само един час и не мога да заплатят поисканото от него в момента на огледа стоп капаро от 2000 лв. Уговорихме се същия

84

88

преди 5 години

Преди месец ми поискаха 5 процента за продажба на имот настойност 60000 евро .добра заработка общо 10 процента от продавач и куповАч 6000 евро .

83

Анонимен

преди 5 години

До БрокерЛекарите и зъболекарите учат по 10+ години и добавят стойност, а вие сте неграмотни хрантутници.

82

Анонимен

преди 5 години

До Брокер"Дуверявайте" се на Брокер, вервАйте му.

81

Анонимен

преди 5 години

До ИмотенБратле, аз на моите снимки си бях сложил телефона така напреки през цялата снимка, да не може да ги копират. Беше им много тъпо, звъняха да ми мяукат как можело да слагам моя си телефон на моите си снимки, продавайки си моя имот.

80

Анонимен

преди 5 години

То след комисионните, по-добре да си продавал без "брокер". И за продавача, и за купувача.Е, ако си от ония 80%, може и да объркаш нещо. Брокерите са за тях. Само да не попаднеш на брокер от 80-те %, че тогава пак е безсмислено...

79

Брокер

преди 5 години

Изкарал съм да, хората не са балъци, имат нужда от мен, те ме търсят. Когато търаиш някой плащаш това е.пък и като имаш пари за жилище за 150000 лева, ще си придвидиш и за посредническата услуга. Като ходите на лекар и на заболекар да не ви церят без пари я

78

redordead

преди 5 години

ако купувате апартамент преди акт 16 и брокерът ви уверява, че до 2 месеца ще има такъв, си направете договор с него, да му дадете комисионната след 2 месеца, когато има акт 16, а ако има забавяния, комисионната да намалява - например ако се забави с един месец, комисионната да падне от 3 на 1.5%, и след това съвсем да няма - да видим тогава дали ще бъде толкова убедителен, че акт 16 е аха и да стане съвсем скоро...

77

GSX-R

преди 5 години

Пълни глупости да дам 6 бона на някой който нищо не гарантира и просто ще ми отключи апартамента при оглед, че това и аз мога да го свърша, при това безплатно... все едно като пазариш от магазина да плащаш на някой да ти пълни продуките в торбичката....

76

Косю

преди 5 години

До БрокерХалал да ти са щом си изкарал. Като има балъци да плащат ще си изкараш, много ясно. То сега един смотан апартамент е 100 хилки, значи като вземеш по 3% от двете страни средно 6 бондака брокера прибира от една сделка защото е показал апартамента. Без риск, без реални разходи и без реален труд.

75

Анонимен

преди 5 години

До Брокера не може ли вместо да отсявам боркерите, да отсявам продавачите, за какво сте ми?

74

Анонимен

преди 5 години

ми не знам брокерите и авторите на статията четат ли коментарите, защото аз статията тук само погледнах заглавието и ми беше достатъчно и чета само коментарите, които са доста единодушни. Определено в ерата на интернет, тази професия ще изчезне. Във формата, която се предла услугата в България е доста елементарно безотоговрно "посредничество" и то изключително скъпо.

73

Косю

преди 5 години

Брокерът е продавач, той не е длъжен да разбира от документация и не носи риск. Целта на брокера е да направи сделка и да вземе комисион и от двете страни. Ако брокера не направи сделка, няма да има комисион. Затова брокера никога няма да каже на купувача не го купувай този имот, защото има такива и такива проблеми. По-скоро ще скрие проблема и ще тласне купувача да купи проблемния имот. Затова не трябва купувача да се доверява на брокера.

72

Брокер

преди 5 години

Аз юли месец си искарах 10 бинки от 2 комисиони. Супер си е работата. Не я заменям за нищо. Има и много колеги мошеници, купувачите трябва да ги отсявате и да се дуверявате на доказаните профисионалисти.

71

EK

преди 5 години

Статията е доста тенденциозна, пълна е и с много неточности. До тук от почти всички коментиращи виждам, че брокерската услуга не е това, за което се представя, а основно нещата се въртят около комисионната. За да упражняваш тази професия /подобно на повечето други/ трябва да си компететнен, образован и да поемаш отговорност - качества, които липсват на повечето брокери у нас.

70

Анонимен

преди 5 години

иначе тези реклами на тази професия не са случайни, балона се спука и никой не купува, сега свършва и сезона на наемите, идват гладни времена за тази професия, а изчезването й не е никак лошо за пазара. Сайтовете за покупко-продажба вършат идеална работа за без пари или може да си направиш обявата вип и предполагам че струва 4-5 лева. Иначе от какъв зор да се дават 3 процента на брокера, отделно продавача като не дава три процента може да направи отстъпка, кога навлезе тази професия брокер?

69

Имотен

преди 5 години

До 67.Аз затова, като са звъняли да водят клиент, им казвам да го водят на сладкарница. Не допускам на гърба на търсещият отруден човек, едни нереализирани хора да изкарат пара. Моята обява си я има от частно лице, със същите снимки и на моята по- ниска цена. Който търси имот, ще я забележи и ще се свърже лично с мен.

68

Анонимен

преди 5 години

В София има 300 агенции, може би и около 2000 брокера. Това са копировачи на обяви, които в повечето случай, пречат на самата сделка. До продавачите- пускайте си обявите без посредник, има и достатъчно групи във Фейсбук. Така ще продадете имота си най - бързо. Никога не подпис2айте договор за посредничество с агенция. Който търси имот, ще се свърже лично с вас. Всеки купувач бяга от брокери.

67

Анонимен

преди 5 години

радвам се на поощряването на ползването на адвокатски услуги, защото съм адвокат, но и аз съм опирал до брокер, тъй като след пълно преряване на всички сайтове за недвижими имоти конкретен имот не го откривам да се предлага от собственика директно. Така, че вина за съществуването на тази професия - боркер все още имат и продавачите, защото не им се занимава. Има и посредничество и при покупко-продажба на автомобили, но не е никак популярна. Майстор/сервиз, нотариус(и адвокат при нужд) и си готов

66

до 66

преди 5 години

И после аз звъня на такава оферта и "момент ще ви върнем обаждане, ще говорим със собственика" и искат % от двамата защото "вършат работа" търсили са те... колкото мен....Съвременен ***, взимат повече от нотариуса, ама той поне си залага името. "Брокерът" не рискува абсолютно нищо.