fallback

Протестите в Словакия продължават вече трета седмица. Близо 65 000 души се събраха, за да изразят недоволството си срещу корупцията, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата

Вълната от недоволство бе предизвикана от убийството на разследващия журналист Ян Куциак и приятелката му. Репортажите му бяха свързани с разследване на случаи на измама, в които са били замесени бизнесмени с политически връзки.

Оставката на премиера Роберт Фицо не успя да потуши гнева на хората и те отново настояват за предсрочни избори. Демонстрантите развяваха плакати с надписи "правителството не функционира" и "достатъчно Фицо".

Убийството на разследващия журналист предизвика най-масовите улични протести в Словакия след падането на комунизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Ето вижте какви проблеми си имат хората по света,имат корупция в държавата.А вие сте седнали да ми се оплаквате от управляващите в България.Да пази Господ България от корупцията,че появи ли се,отърване няма.Даже няма да има смисъл и да роптаеме като словаците.И да не съм ви чул да се оплаквате.

24

Анонимен

преди 6 години

Д къв народ да излезе ? Нали самия "народ" участва в корупцията ? На колко декларирате имотите и колите си ? Кой плаща тези рушветии ? Нали всички са в кюпа ...кво се правите на много възвишени. Селяндурии.

23

Анонимен

преди 6 години

Уж само тука.... разправят разни копейкии по цял ден. Явно много нещо НЕ СА само тук.

fallback