Снимка: bTV
fallback

Приятели, граждани на Пловдив и колеги лекари се събраха на протест пред сградата на полицията в града, за да поискат освобождаването на д-р Иван Димитров.

Той беше задържан за 72 часа по обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на крадец, който влиза в дома му, съобщава bTV.

Oще по темата

Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота си.

Негови колеги казват, че ако по случайност той е бил дежурен същата тази вечер в болницата, тогава е можело да се случи нещо много по-страшно и да бъде нападнато семейството му.

Местните го описват като добър и етичен човек.

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

Българин Патил

преди 6 години

До АнонименПич, Ние сме българи бе! Къде да бягаме? А не е ли по-добре да си оправим държавата, вместо да бягаме? Мястото на българите е в България. Родоотстъпниците да бягат!(Извинете за неволната грешка в предишния пост!)

277

Българин Патил

преди 6 години

До АнонименПич, Ние сме българи бе! Къде да бягаме? А не е ли по-добре да си оправим държавата, вместо да бягаме? Мястото на българите е в българия. Родоотстъпниците да бягат!

276

Анонимен

преди 6 години

Не разбрахте ли че се извършва геноцид над Българското население катуница не ви ли даде поука събирайте куфарите и бягайте от *** враг номер1 на Българите в държава поне с малко справедливост.

fallback