Снимка: HBO
fallback

Общ преглед

Когато е едва на 10 години, Джеймс Сейфчък се омъжва против волята си. А съпругът му е не кой да е, а Кралят на попа - Майкъл Джексън.

Това разкритие прави пред HBO вече 40-годишният мъж и показва пръстенът, който певецът му е дал по време на церемонията, състояла се в спалнята му.

"Много си падах по бижута, коато бях малък и той ми ги подаряваше като награда в замяна на секс. - разказва Сейфчък в документалния филм "Да напуснеш Невърленд". "Казваше ми, че трябва да му продам нещо, за да ги спечеля." 

Oще по темата

9-годишният Джеймс и Майкъл Джексън се срещат на снимачната площадка на реклама на "Пепси". Годината е 1987.

Няколко месеца по-късно започва и сексуалният тормоз, но по думите на Сейфчък, той все още боготворял Кралят на попа заради емоционалната манипулация на която бил подложен. Ала днес не е останало и капка възхищение. Мъжът признава, че чувства единствено огромна вина.

"Бяхме напълно влюбени по онова време. Когато не бях с него, мислех за него", спомня си Джеймс. "Чувствах се страхотно, когато се обаждаше. Прекарвахме по цели дни пазарувайки или мотейки се. Понякога ме навестяваше и оставаше за вечерта."

Но този романс не бил достатъчен за Джаксън. Той искал да направи още една крачка напред и предложил на момчето... да се омъжат един за друг. Церемонията, разбира се, била фалшива.

"И така... превърнхме се в тази омъжена двойка", разказва Сейфчък. Церемоинята се провела в спалнята на Краля на попа.

"Дадохме си клетви, че ще останем заедно завинаги. Почувствах се страхотно. А и пръстенът беше хубав. Имаше цял ред диаманти", добавя мъжът, показвайки бижуто с трепереща ръка. То едва пасва на порасналата му ръка.

"Трудно е да се връщам обратно в тези спомени", признава Джеймс. "Обичах бижутата като дете и това беше използвано срещу мен. Причинява ми дискоморт. Все още ми е трудно да не се виня."

Те купували ценностите заедно, като Джексън се преструвал, че това е подарък за някоя жена, с толкова малки пръсти, че бижуто би трябвало да пасне на детската ръка на момчето.

Сейфчък пригежава цяла кутия с бижута, които Майкъл му е подарил, ала вече не обича да я отваря или да разглежда съдържанието й заради спомените, които му носи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Фен на Ангелът

преди 4 години

Жалки са всички медии,които се позволяват да изкарват пари по този начин.Съдът е казал.Жалки сте ,че не може да си измислите новини и пускате отново и отново клевети.Гадни и жълти.Защо не кажете нещо за Криси в онова сливенско село.Това там се нарича педофилия.Да се къпеш с някой и да спиш в едно легло и са ядеш сладки ,и да си играеш на сватба с пръстени не е педофилия.Аз като бях малка виках на една леля Дора ,че искам да се оженя за нея .Е..не съм хомосексуална и не си падам по възрастни жени

106

Анонимен

преди 5 години

Всички невежи, които защитават гнусния педофил, първо да изгледат филма. Няма никакво значение как е пял и какъв музикален талант е имал. Вършил е неща непростими с невръстни деца и ще бъде запомнен като една ***.

105

Анонимен

преди 5 години

Защо да лъжат? Когато е било нужно дори са го защитили в съда. Сега когато го няма вече имат нужда да говорят. Тайна пазена толкова години може да те унищожи.

fallback