Снимка: архив, Reuters

Наследниците на Майкъл Джексън подадоха иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу телевизия HBO, която се готви да излъчи документален филм за сексуалните посегателства на певеца, предадоха световните агенции.

Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис. В него наследниците обвиняват притежаваната от AT&T телевизия, че нарушава договор за "неоклеветяване", подписан с краля на попмузиката през 1992 г.

Те не настояват документалният филм "Да напуснеш Невърленд" да не бъде излъчван. Въпреки заведеното дело HBO потвърди, че на 2 и 3 март ще започне излъчването на филма, който беше представен миналия месец на кинофестивала "Сънданс".

"Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията", оповести телевизията."Майкъл Джексън е невинен. Точка." - се казва в иска на наследниците."През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели", припомниха те.

Документалният филм на HBO съдържа свидетелските показания на две лица на възраст около 30 години, които твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл Джексън в имението му Невърленд. Това започнало, когато те са били съответно на седем и десет години.

През 1993 г. една от жертвите на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара.

През 2005 г. певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство над друг малолетен, но беше оправдан.Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. от свръхдоза.

Коментари Напиши коментар

8

-------

преди 2 месеца

Свръх доза??????Вие сте луди!

7

Анонимен

преди 2 месеца

Абсолютен извратеняк...

6

АнонимеН

преди 2 месеца

БАЩАТА НА ДЖЕКСЪН ГО КАСТРИРА С ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ОЩЕ КАТО ДЕТЕ ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИ ГЛАСА!!!

ПО ВЕРОЯТНО Е ДЖЕКСЪН ДА СЕ Е ИЗЖИВЯВАЛ КАТО МАЛКО ДЕТЕ ОТКОЛКОТО КАТО ПЕДОФИЛ! ТОЙ НИКОГА НЕ Е МИНАВАЛ РЕАЛНО ПРЕЗ ПУБЕРТЕТА!