Снимка: iStock
fallback

Не е тайна, че редовните тренировки и физическа дейност имат дълготрайни ползи за здравето. Именно затова диетолози, фитнес треньори и лекари препоръчват на възрастните да участват в някаква форма на аеробна активност всяка седмица. На заден план обаче остава едно нещо, което също е много важно, а именно зареждането с енергия и хапването преди тренировка.

Трябва ли да ядем преди фитнес? И ако да, какво? По-долу даваме отговори на тези въпроси и обясняваме важността от приема на здравословни храни преди каквато и да е физическа дейност.

Защо трябва да ядете преди тренировка?

Глюкозата е от изключително значение, когато става въпрос за повишаване на енергията ви преди тренировка. Яденето на лека храна или снак преди фитнес осигурява на тялото глюкоза, която е основният източник на гориво за мускулите по време на тренировка. Това помага за подобряване на енергията и издръжливостта, особено при дейности с умерен до висок интензитет.

Ако усетите, че се чувствате мудни или уморени по време на тренировка, това може да е ясен знак, че не сте хапнали достатъчно или правилно преди това. Приемът на здравословни и полезни вещества преди фитнес предотвратява чувството на глад и умора, които могат да ви разсеят и да намалят ефективността ви. Също така нивата на кръвната ви захар ще останат стабилни, което гарантира, че тялото ви няма да претърпи никакви енергийни спадове по време на тренировка. Това е особено важно за сутрешните упражнения, когато енергийните резерви на тялото ви са изчерпани след нощното гладуване.

Цялата  статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Бонго Бонго

преди 1 час

Принципа на Архимед, колкото повече ядете, толкова повече ще серейте...Принципа на Радев : колкото повече краде, толкова повече е на кестерме

4

Анонимен

преди 2 часа

Вредно е да св яде преди спорт и фитнес, опасно е за здравето.

3

Трифон 39г

преди 3 часа

Добре е да хапнете преди да берете 40 касетки грозде, това си е половин тон благо грозде. Иначе няма да идеяните и два часа, а спорта е загуба на време.

fallback