Снимка: iStock

Социалните мрежи определено се превърнаха в нещо повече от връзка между роднини и приятели, живеещи далеч един от друг. От тях вече научаваме новините, виждаме първи реклами на известни марки, гледаме предавания на живо и можем дори да черпим вдъхновение за мода, красота и здраве. На всичкото отгоре разбираме интересни рецепти, които можем да си направим у дома по здравословен и лесен начин.

Поредната тенденция, която се заражда в социалните мрежи, е напълно подходяща за есента. Този път обаче не става дума за дрехи или обувки, а по-скоро за подобряване на настроението в мрачните и студени дни. С влошаването на времето и падането на температурите, съвсем нормално е да се чувствате уморени, раздразнени и дори да сте изгубили мотивация за каквито и да е социални дейности. С две думи – нивото на допамин е спаднало значително.

Допаминът, известен също като хормона на щастието, се свързва с чувството за удоволствие и мотивацията да се търси щастие. Здравословните му нива могат да ви помогнат да се чувствате мотивирани, щастливи, заредени с енергия и фокусирани. Ако обаче се почувствате уморени, тъжни и немотивирани, вероятно нивата на допамин рязко са спаднали.

Тук идва и идеята за „допаминово меню“, която, разбира се, се заражда в социалните мрежи. Тя стана много популярна в TikTok с намерението да увеличи нивата на хормона и да осигури тласък на удоволствие или радост, когато имате нужда от това.

Каква е същността на допаминовото меню разберете от  Тaloto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase