Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 малка зелка
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 малка глава жълт лук, нарязана на ситно
  • 3 стрити големи скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжичка лют пипер на люспи
  • ½ чаена лъжичка кориандър
  • сокът на 1 лайм или лимон

Приготвяне:

  • Зелето се измива и почиства от кочана и външните листа.
  • След това се нарязва на тънко и ситно.
  • В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загрейте зехтина.
  • След това добавете зелето.
  • Овкусете го с подправките, чесъна, лука, като разбъркайте всичко добре.
  • Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части.
  • Разбърквайте за тази цел от време на време.
  • Махнете готовото зеле от котлона и добавете лимоновия сок.
  • Отново разбъркайте и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase