Снимка: Istock

Ако обзавеждате сами дома си, без да се допитвате до интериорни дизайнери, е добре да имате предвид някои основни правила при подреждането на мебелите. Разбира се, нищо не е задължително, ако не ви харесва или пък не го намирате за подходящо. Но ако търсите препоръки от специалисти по интериорен дизайн, вижте кои са петте основни грешки при обзавеждането на дома, според тях.

Голи прозорци

Интериорният дизайнер Ники Грийн споделя, че едно от най-дразнещите неща за него е липсата на завеси в един дом. Единственият вариант, в който може да си позволите прозорците ви да са голи, ако те самите са някакъв по-специален модел и изработка, която искате да се забелязва.

Слагате картините прекалено високо

Преди да забиете пирона високо над нивото на главата ви, помислете пак и свалете височината. Интериорният дизайнер Алексис Гарет препоръчва картините да се поставят на нивото на ръста на средностатистически човек, тъй като е по-приятно за окото.

Според нея най-добре е да се закачат картини и други предмети на изкуството на около 160-170 см от земята, за да могат хората да се любуват на творбите, без да се налага да изкривяват вратовете си.

Източник: 5 интериорни грешки, които да не допускаме 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase