Снимка: iStock

Като се има предвид колко често използваме ръцете си всеки ден, не е чудно, че се чувстваме неудобно – може би дори малко смутено – в секундата, когато започнем да ги усещаме груби, сухи или напукани. Това се случва, когато кожната бариера бъде нарушена, което в крайна сметка води до загуба на влага и незащитено излагане на елементите от околната среда.

Дехидратацията на ръцете е по-вероятно да се случи, когато времето навън е сухо и студено, ако се миете по-често или ако работите в условия с абразивни материали. През зимата проблемът може да се обостри не само когато сме навън, но и у дома. Причината – използването на отоплителни уреди, които изсушават въздуха и отнемат от кожата ни полезните и естествени масла.

Ако и вие все по-често забелязвате суха кожа по ръцете си, не се притеснявайте – ние имаме няколко професионални съвета за правилна грижа, както и ръководство за най-честите причини за дехидратация, за които да внимавате.

Какво предизвиква сухи и груби ръце
Грубите ръце се причиняват от комбинация от условия на околната среда – като сух въздух от отопление или студен, бурен вятър – и лични рутинни навици като прекомерно миене и недостатъчно овлажняване.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase