Снимка: iStock

Като разтопите нискомаслено сирене върху белтъците си, намажете маргарин върху пълнозърнест хляб, използвате растителни трохи вместо пуешко или тофу във вашите такоси и се заредите с енергийни напитки на растителна основа вместо кафе, може да си мислите, че живеете здравословно. Но според диетолози, някои от тези така наречени „здравословни“ храни всъщност може да не са по-добрият вариант.

В някои случаи може да пропускате важни хранителни вещества. В други, някои от тези „здравословни“ продукти са по-обработени и може да съдържат добавки, които, в най-добрия случай, не предлагат никакви ползи за здравето. В най-лошия вариант, продуктите могат да имат някои потенциални последици за здравето. Друго съображение, което трябва да имате предвид, когато става дума за храна – удоволствието.

Седем здравословни храни, които е по-добре да пропуснете

Нискомаслено сирене

Ако са минали няколко десетилетия, откакто сте слагали пълномаслено сирене в пазарската си количка, може би е време да го добавите отново. Една голяма причина да не се страхувате от мазнините в млечните продукти е, че те всъщност помагат за усвояването на мастноразтворимите хранителни вещества, намиращи се в млякото, като витамини А и D. Диетичните мазнини също помагат за поддържане на стабилността на кръвната захар, което е от ключово значение, за да останете сити, фокусирани и енергизирани.

Ако избягвате мазнините в млечните продукти, имайки предвид здравето на сърцето, бъдете спокойни. Множество проучвания показват също, че пълномаслените млечни продукти, консумирани в умерени количества, не са свързани с повишен риск от сърдечносъдови заболявания и в някои случаи може дори да бъдат предпазващи.

Джесика Биком казва, че е добре да пропускате нискомаслените сирена, ако искате те да се разтопят. Обезмасленото и нискомасленото сирене се прави чрез премахване на млечната мазнина, което води до продукт, който често е по-сух и по-ронлив от пълномасленото сирене. Вкусът и усещането в устата също ще бъдат малко по-различни.

Ако се стремите да намалите общия си прием на мазнини, Биком препоръчва да помислите дали да не използвате по-малко ароматно сирене, като чедър, вместо версия с ниско съдържание или без мазнини.

Цялата  статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase