Снимка: iStock

Лятото наднича иззад ъгъла, а променливото време навън постепенно ни подготвя за страшните горещини, които ни предстоят. Докато в сутрешните и вечерните часове температурите са поносими, то на обяд излизането става все по-неприятно заради жаркото слънце и високите градуси. Но положението ще става още по-горещо с напредване на времето, така че е много важно да се подготвени подходящо за топлинните вълни, които ще ни залеят съвсем скоро.

Тази година категорично се противопоставяме на възможността да провалим летния си стил заради неприятното потене и петната по дрехите. Тъй като ни предстоят повече часове навън, прекарани в разходки с приятели, плажове и социални дейности, е време да помислим как да адаптираме гардероба си към метеорологичните условия.

Най-подходящите тъкани за лятото са лен и памук, а дължините не бива да стигат до глезена. Най-оптималното, на което са съгласни повечето стилисти, е малко под коляното. Така ще си осигурите прохлада и стил, като в същото време сте спасени от възможността да предложите на света около вас твърде голям поглед върху тялото ви. Разбира се, късите панталони и летните рокли са най-добрият ни приятел в големите жеги, но също така трябва да помислим и за избора на правилно бельо.

Ако търсите начин да съставите най-добрия списък за лятно обличане, подходящ за предстоящите жеги, на правилното място сте.

Как да оцелеем в жегата и да изглеждаме добре

Изберете правилното бельо

Въпреки че е важно да имате предвид тъканта на външните си слоеве, за да избегнете ситуация с прекалено изпотяване, това, което носите отдолу, също е изключително важно. Всички сме запознати с усещането да носиш неудобен сутиен, който се търка по тялото по най-лошия начин, и някак си успява да влоши ситуацията навън още повече. Затова ви предлагаме да изберете безшевни сутиени, за да поддържате тялото си охладено и дишащо.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase