Снимка: Flickr
fallback

Сгушен сред гористи планини извън град Фукушима се намира малкият град Иино.

Дом на по-малко от 1900 души, градът диша тишина. Изоставените пътища не водят до никъде, а някои витрини остават затворени през цялата година. Фин слой прах покрива рамката на туристическия център на града.

Но в разгара на зловещата тишина има издайнически знаци, че Иино не е просто още един пуст град.

Статуи на извънземни стоят гордо из целия град. Неговият талисман е малък бял извънземен, управляващ златна летяща чиния, която се появява на случаен принцип върху затворени витрини, местни магазини за сувенири и празния градски площад. Не е изненадващо, че едно от най-ценените ястия на Иино е рамен, сервиран в купа, направена от камъни, за които се говори, че привличат извънземни посетители.

Историите за извънземни и кацания на мистериозни самолети се появяват в Иино още през 70-те години на миналия век. Цугио Киношита, изследовател на неидентифицирани летящи обекти, казва, че за първи път е видял такова НЛО през 1972 г. на 25-годишна възраст.

Киношита се разхождал в планината в префектура Фукушима с четирима приятели, когато изведнъж пред тях се появила фигура, подобна на чинийка. "Това нещо летеше пред мен. Решее се в синьото небе. След това изведнъж го нямаше", разказва той пред VICE World News.

През септември 2020 г. Япония стартира протоколи за анализ на въздушните явления, насърчавайки хората на Инно, вярващи в извънземни, да отворят през юни първата по рода си лаборатория в страната, целяща да наблюдава НЛО. Сега Киношита е ключов изследовател там. Той вярва, че извънземните са се опитали да осъществят контакт с него, за да го уведомят, че съществуват. "Ние също сме тук, от другата страна на далечното небе. "Мисля, че просто искаха да знаем това", казва той.

В Иино историите за извънземен живот от десетилетия се въртят около планината Сенганмори с форма на пирамида и близката пустиня. Нейният връх поражда слухове, че е била изкуствено конструирана от извънземни. Някои дори вярват, че отдолу се намира извънземна авиобаза.

Тези слухове започват приблизително по същото време, когато Инно, подобно на много други селски градове в Япония, започва да се бори със застаряващо население и намаляваща раждаемост. Страховете от радиационно отравяне изтласкаха жителите масово, след като земетресението в Тохоку през 2011 г. предизвика опустошителни цунами и доведе до срива на атомните електроцентрали в префектура Фукушима, убивайки повече от 18 000 души.

"Хората с деца, младите напуснаха префектурата. Тези хора няма да се върнат. Минаха десет години, но те няма да се върнат", казва директорът на лабораторията за НЛО на Иино Тошио Кано.

След предполагаемото си наблюдение през 1972 г., Киношита се е посветил на разкриването на най-големите мистерии на Вселената и събирането на възможно най-много информация за извънземния живот. Той съставя това, което нарича вестник за всички срещи с извънземни, които хората му съобщават.

"Не отхвърлям историите на хората. Първо слушам какво казват, след това рисувам каквото може да се нарисува, след това преписвам това, което може да се преписва, и след това правя ръчно изработен вестник", обяснява той.

Документацията е ключова. "Първата и най-важна цел е да се съберат видеоклипове и снимки на обектите", казва Кано, директор на лабораторията за НЛО.

За Кано събирането на такива данни може да докаже, че съществуват извънземни. "В този свят, в широката вселена, сигурен съм, че освен нас има някакво същество, което не живее на Земята", казва той. Самият Кано не е виждал извънземен самолет, но вярва, че един ден ще го направи.

Центърът приема международни доклади за извънземен живот, след което разследва всяко твърдение с предоставените източници, за да определи дали е достоверно. Сред досиетата си лабораторията съдържа и около 935 копия на разсекретени доклади на ЦРУ, предоставени й от запаления японски изследовател на НЛО Киничи Араи.

Кано каза, че най-силното доказателство за извънземен живот, събрано от центъра, са разсекретените доклади на ЦРУ за летящи обекти, които не са управлявани от хора. Центърът разполага и със снимки на подобни обекти, предоставени от свидетели, които смятат, че летящите чинии са били управлявани от извънземни.

Докладите на ЦРУ, публикувани наскоро от американското разузнаване, документират няколко необясними летящи обекта, открити в продължение на близо две десетилетия. В един случай, от 2014 до 2015 г., пилотите на ВМС съобщават, че са били обезпокоени от наблюдения на летящи обекти, които могат да достигнат 30 000 фута и хиперзвукови скорости без видим двигател. Въпреки че американските служители не откриха доказателства за извънземна технология, те също не можеха да изключат съществуването й.

Самата Япония има своя собствена история на наблюдения на НЛО. Историите за кораб с форма на куха чиния, кацнал край бреговете на североизточната префектура Ибараки, където се намира планината Сенганмори, датират от далечната 1803 г., повече от век преди наблюденията в Иино. Те включват исторически документи, включително илюстрации, които описват бледолика жена, която излиза на брега в плавателен съд, който изглежда невероятно подобен на летяща чиния.

Бившата първа дама на Япония Миюки Хатояма също разказа, че е била отвлечена от извънземни в летяща чиния с триъгълна форма. В книга, която публикува през 2008 г., Хатояма пише: "Докато тялото ми спеше, мисля, че душата ми се качи на НЛО с триъгълна форма и отиде до Венера." Тя даде на книгата си заглавието "Многото странни неща, които срещнах".

Но зад стремежа да се направи Иино още по-голям център за наблюдение на извънземни стои и надеждата за възраждането на града.

Много преди изследователската лаборатория за извънземни на Иино да бъде създадена през 2020 г., градът създаде НЛО Fureaikan през 1992 г. - музей, документиращ предполагаемия извънземен живот. Градът получава финансиране от японското правителство, което разпределя безвъзмездни средства между 1988 и 1989 г. за съживяване на отслабващите региони. Вътре музеят показва статуи на различни човешки представи за извънземните и литература за такива същества и показва филм за извънземните знания.

Кано казва, че около половината от посетителите на центъра са туристи извън префектура Фукушима. "Това се дължи на факга, че толкова много хора се интересуват от НЛО. Когато идват такива хора тук, това води до съживяване на града",споделя той.

Въпреки че музеят далеч не носи значителна печалба, Кано казва, че има повече от финансова цел - това е пространство за тези, които вярват в неизвестното, което се намира отвъд непосредствената реалност.

"Това е голяма вселена, така че има много начини да погледнем на нещо. Мисля, че е много важно да имаш мечти", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

НеРазбрал

преди 2 години

Ясно, търсят търговска реклама. По-важното е, какво стана с чудовищото от Лох Нес, спи ли сега? Киро лъжата, какво каза по тези въпроси ?

8

Кокорчо

преди 2 години

Киру Курелацията какво мисли по въпроса?

7

Сарказмус Максимус

преди 2 години

Яко филм от тая радиация.

fallback