снимка: Getty

Обичаме Холивуд, защото той ни кара да мечтаем и да забравим поне за малко сивото ежедневие. Освен това ни вдъхновява, когато искаме да променим нещо във външния си вид. Най-лесната и бърза промяна, която моментално се отразява на настроението е чрез прическата.

Предлагаме на вашето внимание 5 идеи за актуални прически, подходящи за дами, прехвърлили 50-те години. Но те са толкова красиви и стилни, че ще отиват на всяка възраст.

Опъната конска опашка

Виктория Бекъм, Дженифър Лопес, Салма Хайек, Кейт Бекинсейл, Гуен Стефани... Какво е общото между всички тези прекрасни жени, освен че са красиви и известни?

Всичките са на 50 (някои и над 50) и обичат косата им да е вързана на конска опашка. Не само защото е лесна, стилна и бърза прическа, но и защото опъва кожата на лицето, правейки я гладка и стегната. Ефект на ботокс без ботокс.

Тъмни корени и светли кичури

Създайте контраст, който разсейва погледите от леко увисналия контур на лицето, бръчиците около очите или по челото. Това става лесно с балеаж или кичури.

Препоръчително е корените да са тъмни, а няколко пръста под тях да се спускат по-светли кичури. Балеажът е актуален сред прическите и е сравнително лесен за поддръжка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase