Снимка: Twitter
fallback

Котаракът Палмерстън, официален служител в британското външно министерство, се завърна на поста си след като прекара 6 месеца, възстановявайки се от стреса, причинен от колегите му, които постоянно го вдигали и прехранвали.

Сега хората, колеги на Палмерстън, са вече предупредени, че не бива да галят котарака, освен ако той не ги приближи и трябва да спрат да му дават лакомства.

През юли месец сър Саймън Макдоналд приюти котарака в личния си дом, за да може четириногия мишелов да се възстанови от стреса. Палмерстън бил с наднормено тегло и козината от предните му лапи окапала, пише британският "Телеграф".

I am happy to announce that I will be returning to my Chief Mouser duties at the @foreignoffice this week! New guidance - the Palmerston Protocols - will govern my care in the FCO to make sure it’s working for me. (1/4) pic.twitter.com/j2AFKI0DGN

— Palmerston (@DiploMog) December 2, 2019

Сър Саймън е началник на британските дипломатически служби и като такъв също е отговорен за добруването на Палмерстън и в понеделник изпратил строго писмо до служителите във външното министерство, с което ги предупреждава, че ако не променят отношението си към котарака, той ще трябва да се пенсионира завинаги.

Продължителното отсъствие на Палмерстън предизвика любопитство, а някои дори се загрижиха, че главния мишелов на форин офис вероятно го чака фатален изход.

Той обаче е жив и здрав. В писмото до служителите на външно министерство е отбелязано, че Палмерстън е здрав, весел и пълен с енергия.

Изрично е забранено на служителите да вдигат котарака, да му дават награди или пък да държат купички с храна под бюрата си, просто "за всеки случай", ако той намине.

Сър Саймън има и още един жест към Палмерстън. Личният офис на началника на дипломатическите служби вече ще служи и като централа на Палмерстън. Ако котаракът се е оттеглил там, то никой няма право да го безпокои.

"Също като Грета Гарбо, той иска да бъде сам", отбелязва сър Саймън.

 

Already acing my to do list for Saturday:
Lie around ☑️
Do nothing ☑️
Avoid my chores☑️
Sleep☑️

Guess I can finally relax... pic.twitter.com/8vj38kzhy2

— Palmerston (@DiploMog) November 23, 2019

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

На държавна ясла да си в този живот ,,Мой'',па дори и котка да си.Отаналото е бош-лаф.Вижте нашите политици,от 65 години,все едни и същи,няма пускане на кокала.А за другарите от ,,Октомвриската революция-1917'' там пък са се заседяли от над 100 години и няма мърдане.Движение другари,движение трябва.Без движение няма живот.Ако сте се посхванали за толкова време,не се безпокойте,оставете ,,рехабилитацията'' на народа.После ще скачате като млади козлета

4

До 4

преди 4 години

Още едно доказателство, че държавните служители са на акъла на животно.

3

Леле

преди 4 години

Едни хора прекарват с години в подготовка из реномирани университети, теглят се кредити за да платят обучението си, работят здраво за да сбъднат мечтите си, а от институцията им казват Тука имаме един котарак на желаната от Вас позиция- тъпо е , но сме много сладки в инстаграм и туитър, чаЛ. Полудя тоя свят

fallback