Снимка: Istock

Продукти:

  • 2/3 ч.ч. смлени орехи
  • 1 и ½ с.л. кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. кленов сироп или мед
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 2-3 с.л. или повече бадемово мляко
  • масло за пържене на палачинките

Приготвяне:

  • В купа комбинирайте добре сухите съставки.
  • Постепенно добавете към тях останалите съставки.
  • Трябва да се получи хомогенна смес.
  • Загрейте тиган и добавете в него малко парче кокосово масло или гхи, или обикновено масло.
  • С помощта на черпак оформете малки палачинки.
  • Изпечете ги от двете страни до златистокафяво.
  • Сервирайте ги така, както обичате да хапвате палачинките.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase