Снимки: Reuters
fallback

Дълги години Анджела Кели е не само дизайнер на кралица Елизабет II, но и близка приятелка. В своята книга „От другата страна на монетата: Кралицата, дизайнерът и гардеробът“ тя разкрива няколко задкулисни детайли относно работата й с монарха. За разлика от всички останали книги и биографии за кралското семейство, тази е одобрена от самата кралица. Още в самото й начало пише: „Кралицата лично даде своята благословия на Анджела за да сподели тяхната връзка със света.“  Ето пет неща, които Кели разкрива за Елизабет II.

Кралицата наистина наема хора, които да разтъпкват обувките й вместо нея. Понякога, този човек бил самата Анджела.  „Тя има много малко време за себе си, а след като носим един и същи номер, ми се струва логично“, пише Кели.

Спомняте ли си появата на Кралицата рамо до рамо с Даниъл Крейг в началото на откриването на Олимпийските игри през 2012 година в Лондон? Анджела разкрива, че Елизабет II мислила едва пет минути преди да приеме предложението.

„Кралицата беше възхитена от идеята и се съгласи почти веднага. Попитах я дали иска да има реплики, а тя ми отговори: „Разбира се, че трябва да кажа нещо. Все пак той идва да ме спасява.“ После я попитах дали иска да каже „Добър вечер, Джеймс“ или „Добър вечер, господин Бонд“. Познавайки филмите за Джеймс Бонд, тя избра уважителното обръщение.  Само след минути вече съобщавах добрите новини на Дани Бойл, а той щеше да падне от стола си, когато му казах, че единственото изискване на Кралицата е да каже тази реплика: „Добър вечер, господин Бонд“, пише Кели.

Всяка година хиляди чакат да видят появата на кралицата на Royal Ascot. Анджела разкрива, че хората не залагат само кой кон ще победи, а и на това с какъв цвят шапка ще се появи Кралицата. Когато Кели разбрала, че има такъв залог, тя се договорила с букмейкърите да сложат краен срок за залагания и започнала да слага шапки из двореца като примамка, за да не се разбере какъв ще е истинският цвят на шапката.

Анджела опровергава и факта, че Елизабет II е загърбила протокола, когато е прегърнала Мишел Обама през 2009 година. „Всъщност беше естествен инстинкт. Тя искаше да покаже уважение към още една велика жена. Няма протокол, който трябва да се спазва“, пише тя.

Кели разкрива и още една тайна – дрехата, използвана за кръщенето на Джеймс била боядисана в йоркширски чай за да може да е възможно най-доброто копие на оригиналната дреха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Деа

преди 4 години

Леле, тоя вампир като го видя и ми изтръпва гърбината! Все си викам, че чак пък рептили няма. Ама като им видя сивите физиономии на тая фамилия, с кучешките зъбки, острите ушета и ужасяващите безчувствени очички, викам си : к'во няма рептили бе, то си е жив хищник! Дейвид Айк много добре е разследвал тия вампири. И колкото повече слушаш фактите, толкова по-трудно е да не вярваш. Хем са в сатанинския клуб на Билдербергите, хем била официално кралица на половината свят.

2

Анонимен

преди 4 години

Никъде, в нито една страна няма толкова цинични и брутални коментари за кралското семейство, както в България!! Какво като не сме английска колония? (ще ми се да бяхме ! )Спестете си отвратителните епитети, ако не може да кажете нещо уважително към една достолепна личност като Кралицата . Нищо чудно че чуждите медии и социалните мрежи така избухнаха срещу България по отношение на расистките изцепки по време на мача с Англия. В една страна, в която простотията и комплексарщината са на почит, беше закономерно да се случи подобен изблик на расизъм и омраза...

1

Анонимен

преди 4 години

Добре бе, вярно ли харесвате това ДЪРТО подобие на НИЩО, та ден подир ден ни облъчвате с нея? Ми, не, ние, българите не сме английска колония и не ни е, ама хич на "водомера" дали БАБКА е акала днес и дали Арчито се е покатерило на нов клон!

fallback