Снимка: Reuters, архив
fallback

Хакерската група на Анонимните свали най-малко 100 профила в Twitter и Facebook, за които се смяташе, че са на Ислямска държава, пише британският Метро.

Операцията, използваща хашгата #OpIsis, е извършена от хакерите, тъй като по думите им ислямистите са използвали социалните мрежи, за да разширят влиянието си.

И досега повечето от профилите, атакувани от хакерите, са неактивни. В някои от акаунтите в Twitter са изтрити всички публикации.

В YouTube се появи видео, дело на Анонимните, в коeто те обясняват, че хакерската операция е координирана от мюсюлмани, християни и евреи.

През януари членове на Анонимните обещаха чрез социалните медии атаки срещу Ислямска държава в отговор на нападението в редакцията на френското списание "Шарли Ебдо". Там хакерите заявиха, че терористите, нарекли организацията си Ислямска държава, не са мюсюлмани. Обещаха и да атакуват техни сайтове, сметки и имейли.

„Няма да има сигурно за вас място. Ще ви третираме като вирус, а ние ще сме лечението“, казаха тогава Анонимните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

До ss do 15 Преди две седмици имаше новина, че кюрдски войски са прерязали стратегически телефонни и интернет кабели към окупираните градове, така че явно може да им се спре нета. Да не говорим за електричеството! Как Украйна дръпна шалтера на Крим?!

20

az tam

преди 9 години

Тия анонимни момчета и момичета дали няма да се навият да направят разследването за КТБ :)

19

браво

преди 9 години

Браво на анонимните. Добре е че има и такива хора,защото атаките от въздуха нищо не постигнаха засега.

fallback