Снимка: Булфото
fallback

Иван Портних ще продължи да управлява Варна като кмет, а в Пловдив Здравко Димитров ще бъде наследникът на Иван Тотев, сочат резултатите от Exit Poll на "Gallup International" към 20 часа.

В морската столица, където Портних остана на по-малко от процент от победата на първи тур, настоящият кмет събра 61.3% от гласовете на варненци срещу 34.1% за Костадин Костадинов от партия "Възраждане". 4.6% от отишлите до урните са избрали опцията "Не подкрепям никого".

В Пловдив новият кмет ще бъде Здравко Димитров от ГЕРБ, който на балотажа събра 60.4% от гласовете на пловдивчани. За опонента му Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО са гласували 33.7% от отишлите до урните.

5.9% от хората са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Така вторият по големина град в България отново ще бъде управляван от кмет на ГЕРБ, след като досегашният градоначалник Иван Тотев реши да не се кандидатира за нов мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Колкото и да е зле положението, ще стане пъти по-зле ако Коцето Копейката беше яхнало властта.

20

Варненец

преди 4 години

Има тук тъпани дето са се изказали че никой нищо не бил направил а тоя нароман бил направил нещо.Драги ми заслепен БЪЛГАРИНО.Този е изпълнителното джудже на мутри и на тиквата това което му кажат това прави.Има един господин които е написал 120 милиона и имали други като него да мислят и за това колко и откъде идват тези пари.Как така стана че изведнъж нашия град стана толкова богат и хвърля пари на вятъра за 4 киломтрово трасе коет днес блокирва много повече булевардите Владислав и Сливница.Но когато просна народ започне да хвали то бягаите далеко идва МОР

19

Варненец

преди 4 години

По време на Портних се отпуши Варна. Булевард Левски ще остане в сърцата на Варненци. Аз никога не бих гласувал за *** като Костадинов който поставя под въпрос целесъобразността на тази пътна артерия.

fallback