Снимка: Булфото

"На балотажа в неделя ще лъсне цялата бутафория от тези избори. В столицата гражданите, които ще гласуват за Мая Манолова, ще бъдат малко", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Той отбеляза, че гласовете, отишли за другите кандидати на 27 октомври, в никакъв случай не са били пропилени.

"Това са хора, търсещи промяната. Гласувалите за Борис Бонев и Борислав Игнатов са високообразовани хора и интелигентни граждани", добави още Агов.

Социолозите прогнозират оспорвана битка между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на балотажа в неделя. При близо 98% обработени протоколи, настоящият кмет на София води пред бившия омбудсман с около 9 на сто от подкрепата на софиянци.

И ГЕРБ, и БСП видяха победата в своя актив след изборите в неделя.

"Избирателите на "Демократична България" имат мотив да гласуват на балотажа. А колкото и да са малки шансовете Мая Манолова да спечели, не бива да забравяме, че все пак такива има", категоричен бе социологът Цветозар Томов.

Той подчерта, че изборите се решавали от поредица от събития, случващи се по време на предизборната кампания.

"Голяма част от хората, които не са гласували на първи тур, ще гласуват на балотажа. Както и доста от онези, отишли до урните на първия тур, няма да го сторят в неделя, просто защото не харесват кандидатите", каза още Томов.

По думите му именно това щяло да бъде определящо за крайния резултат. А основният въпрос оттук нататък бил какво ще се случи с управлението на столицата ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase