Снимка: Булфото, архив
fallback

Негативните кампаниии в областните градове няма да донесат никакъв успех на партиите и кандидатите за местна власт, които заложат на тях, смята Първан Симеонов.

"Кампанията по време на евроизборите беше остра и отблъскваща за избирателите, което доведе до понижаване на електоралната активност", заяви той пред радио "Фокус".

По думите му появата на нови фигури като кандидати може да привлече по-широк електорат. Симеонов добави, че където има "политически" вот негативната кампания може да доведе до слаби резултати.

"Благодарения на това, че България е член на ЕС в последните години има подобряване на градската среда. Ние малко надценяваме ролята на тези прословути ремонти. Не забравяйте обаче, че хич не са малко хората, които си казват – "Абе, може и да са лоши тези ремонти, но поне нещо се прави". На този фон да излезеш и да развиваш крайно отрицателна кампания вече е нелепо. Би било подценяване на избирателя. Избирателят все пак вижда, че нещо се прави", допълни политологът.

Първан Симеонов каза още, ако избирателите обръщат повече внимание не само на това, което е свършено, а и как е свършено, е възможна промяна в управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Нищо ново

преди 4 години

До Анонимен 19: И какво комунистическо видя в мнението за Първан Симеонов? Комунисти в България е трудно на намериш. Но виж, антикомунисти се появяват винаги преди избори.

16

До 20

преди 4 години

Ай купи си цигарки от Лафката на Пееевски, дето вождът на Гробарите ги разцъка по цяла България, да не говорим за София, че само там са над 1000.

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Остави си комунистическите глупости вкъщи ...

fallback