Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София предизвика раздори и разцепление в дясно, след като Движение "България на гражданите" подкрепи нейната номинация. Припомняме, че Манолова получи подкрепата на софийската организация на БСП, а зад нея застанаха още от АБВ и "Движение 21".

Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски обяви пред Bulgaria ON AIR, че напуска партията и заедно със свои съмишленици ще създадат нов десен проект.
Oще по темата


"Изумен съм, защото в устава ясно е записано, че сме дясна партия с десни ценности. За мен като десен политик от три десетилетия е ценностен въпрос. Това е въпрос на принципи и не става въпрос за конкретната личност. На първи тур на местни избори дясното и лявото трябва да имат кандидати. Да се позиционират ясно, да развиват своите  визии за развитието на общините и определени места. Моето предложение беше да се преговаря с десните партии в София и да се търси консолидация около единен десен кандидат, който да влезе в балотаж за кметските избори. Това не се случи, нямаше желание да се обсъди идеята за наш кандидат и се тръгна в тази посока на ръба на устава. Писмото на ДБГ беше отхвърлено от някои колеги с насмешка", обясни Зеленогорски.

Зам.-председателят в оставка подчерта, че е искал да бъде издигнат общ десен кандидат за кмет в София. По думите му обаче в ДБГ се е тръгнало в посока, която е на ръба на устава. Зеленогорски отбеляза още, че няма как партията да подкрепи и кандидат на ГЕРБ.

"За десните хора в партията не остана избор освен да си тръгнем. Решили сме с моите колеги да създадем нов десен проект. Нашата идея е да бъдем мост между десните партии, за да може да се стигне до ефективно обединение на десницата в България", заяви той в ефира на "България сутрин".

Бъдещият нов проект щял да бъде децентрализиран и ориентиран към ефективни десни политики за управление на регионите и общините, стана ясно от думите на Зеленогорски.

Според него подкрепата от страна на БПС и АБВ ясно показва кой е левият кандидат в София, а именно Мая Манолова. Десните избиратели пък се обърквали кого да подкрепят.

"Хората в София имат своя десен кандидат. Това е арх. Борислав Игнатов и призовавам всички да го подкрепят. Струва ми се доста странно в столицата да спечели ляв кандидат. София трябва да стане модерен европейски град. Този човек разбира от градоустройство", каза още Найден Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 20

преди 4 години

Обединяват се,защото наивно мислят,че Манолова има някаква стойност,но в последно време се видя колко е !Като омбдусман тръгна добре,но в последната година като омбдусман се изкриви с кухи протести,хвърчащи предложения без анализ ,някой й наби канчето ,че е нещо повече от това което е,има и нещо не дотам чисто около нея .Но само заради и срещу ГЕРБ да се избира е пълна недомислица.

20

Анонимен

преди 4 години

Десен,ляв проект ,ала бала,Манолова е куха лейка и не става.Това, че вдига аларми ,че и лъже ,не е наясно какво се случва в София,дрънка някакви опорки и нищо.Освен това тези които я подкрепят ,предвид миналото и настоящето ,после ще се изядат за постове и калинки.а и се вижда и портфейла на белградския ,не си струва!Както и да е,щом си е повярвала ,нейна си работа,самозабравили се колкото искаш!

19

Избирател

преди 4 години

Щом Мая се подкрепя от леви, десни, от граждани - отвратени от всякакви партии, тя е успешният кандидат за столичани - стига гласуване под команда на партии и партийки. Да избират гражданите!

fallback