Снимка: Reuters

Пробив в София по модела "Радев" е категорично възможен, но дали този пробив ще бъде в лицето на Мая Манолова – не е ясно. Това мнение изрази пред БНР политологът Христо Панчугов, който допълни, че преди няколко месеца е изглеждало по-сигурно, отколкото сега, че  Манолова ще се включи в надпреварата за столицата.

Експертът коментира, че е сигурно, че БСП ще подкрепят настоящия омбудсман, ако тя се кандидатира за кмет на столицата, "иначе БСП трябва да са политически заблудени, за да издигнат друг".

Още по темата
"За първи път изглежда, че балотаж в София е възможен, но кой ще отиде на него, е трудно да се предрече", каза още политологът.

По думите на Панчугов десницата има голям потенциал в София, защото около 90% от електората ѝ живее в столицата, но: според него "кандидатът на "Демократична България" изглежда, като че ли си играе с проблемите на София, не стои достатъчно сериозно".

"Разговорът трябва да бъде сериозен и свързан с битката за промяна, от гледна точка на корупцията и на начина на управление на общинския бюджет, а не толкова дали познава градската среда и желанието за нейната промяна", смята политологът. По думите му много важно е каква кампания ще проведат десните, за да не поставят избирателите си в сложната ситуация на балотажа в София да избират по-малкото зло, както беше на президентските избори. 

"Кризите в София около ремонтите оставиха усещането, че успехите в управлението на този град не са толкова видими, колкото ГЕРБ искат да ги представят. Това получи отражение и в новината за сключването на споразумение на ГЕРБ и СДС – търси се партньорство", заяви още Христо Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase